RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Carew til børsen

Sist oppdatert:
John Carews klubb sikter mot børs for å få nok penger til nytt stadion.
Den franske fotballklubben Lyon sikter mot børsen for få nok midler til å bygge nytt fotballstadion, melder NTB.

Totalt håper den anerkjente fotballklubben å få inn 820 millioner kroner i forbindelse med børsnoteringen. Lyon har dominert fransk fotball de siste årene, og er en kjent deltager i Champions League. Hele 60.000 tilskuere skal få plass på Lyons nye stadion.

Landslagshelten John Carew er en av spillerne som skal sørge for målfest i klubben i den franske gourmethovedstaden.

Flere er på børs

En rekke andre internasjonale fotballklubber er børsnoterte. Manchester City og Arsenal er blant de engelske fotballklubbene som er å finne på børsen. Skandaleomsuste Juventus er notert på børsen i Italia, det samme er Roma og Lazio.

I Norden er FC København den mest kjente klubben som skal på børsen og har vært en lukrativ investering for aksjonærene. I løpet av 2006 økte verdiene av aksjen med 150 prosent. Da FCK slo Manchester United i Champions League høsten 2006 steg selskapets aksjeverdi med over 200 millioner kroner. Totalt er klubben verdt litt over fire milliarder kroner.

Milliardæridrett

Børs og fotball har vist seg å være en god sammenblanding. Flere av verdens rikeste menn har satset sine penger på fotball. Den amerikanske milliardæren Malcolm Glazier innlemmet Manchester United i sine omfattende portefølje av sportsklubber verden over.

Den russiske oligarken Roman Abramovich har brukt milliarder av kroner etter at han kjøpte Chelsea i 2003.

I Italia har den tidligere statsministeren Silvio Berlusconi syltet ned store summer i AC Milan.

Finans i tippeligaen

Flere av de rikeste i Norge har også satset penger på fotball. John Fredriksen har tidligere vært en gavmild onkel til Vålerengen sammen med høyrehånd og våpendrager Tor Olav Trøim. Investoren Øystein Stray Spetalen har også vært med på spleiselaget, og har i tillegg vært velgjører for Sandefjord.

Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten har brukt mangfoldige millioner kroner på Molde og prøvde seg i England med klubben Wimbledon.

Terje Høili har sørget for gode tider i Fredrikstad, mens Ernst Ravnaas og Erik Solér har investert i Start sammen med Rasmussen-gruppen. Olav Nils Sunde sørget for at Ålesund har en ny flott stadion.

Bergenseren Berge Gerdt Larsen har sin favoritt i den engelske klubben Hartlepool.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere