RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Carew til West Ham

Sist oppdatert:

Flere tidligere Vålerenga-spillere bytter klubb denne sommeren.

Ifølge Sky Sports er John Carew på medisinsk test hos West Ham i dag, og ser dermed ut til å være nær en overgang til London-klubben. Nordmannen skal være en erstatter for Carlton Cole, som det er ventet blir solgt.

West Ham-manager Sam Allardyce har tidligere bekreftet at London-klubben har vært i samtaler med Carew.

– Ja, det har vært interesse for John. Vi har hatt en prat med ham, men han har flere tilbud å velge mellom. Vi har gitt han vårt kontraktsforslag, og så tar vi det derfra. Om han kan forhandle og om han vil akseptere det er en annen sak, sa Allardyce til West Hams nettsider.

– Jeg mener han er en kvalitetsspiller, som har spilt på de fleste nivåer og som bare er tidlige i 30-årene. Han er moden og erfaren. Han er en smart og god spiller. Om han velger oss vil jeg være henrykt.

Se alle Tippeliga-overgangene her

King til Bundesliga

Manchester United-spiller Joshua King går på lån til den tyske klubben Borussia Mönchengladbach. Den tidligere Vålerenga-junioren har vært på prøvespill for tyskerne i sommer, og han blir nå å finne i Bundesligaen den kommende sesongen.

– Joshua er rask, en offensiv allrounder med et stort potensiale. Han gir oss mer konkurranse på topp, sier sportssjef Max Ebert.

King blir lagkamerat med Håvard Nordtveit.

– Vi var sammen i seks uker på U21 landslaget, og da ryktene om Mönchengladbach dukket opp snakket jeg en del med han om det. Han har fortalt meg gode ting om klubben og miljøet. Det er godt å ha noen jeg kjenner og som kan hjelpe når jeg kommer til et nytt land og nyttt språk, sier King til klubbens hjemmeside.

Se alle Tippeliga-overgangene her

Kah til Qatar

Også Pa-Modou Kah (30) har byttet klubb. Den tidligere VIF-stopperen er ferdig i nederlandske Roda. Nå venter et arabisk eventyr på norskgambieren. Han skal spille for klubben Al Khor i VM-arrangørlandet Qatar. Kah går gratis til sin nye klubb.

- I Norge kan man ikke betale det jeg får her, slår han ganske enkelt fast, sier Kah til Nettavisen.

- Jeg har vært i Nederland i sju år, og kunne fortsatt i Roda om jeg ville. Men det er fint med litt nye eventyr etter sju år, og å få møte en ny kultur og nye mennesker blir spennende.

Den nye klubben ble nummer nummer ni i ligaen sist sesong. Manager er franske Alain Perrin som tidligere har ledet blant andre Marseille, Portsmouth og Lyon.

Håland til AGF

Tidligere i sommer ble det kalrt at forsvarsspilleren Atle Roar Håland går fra OB til AGF i dansk fotball. Den tidligere Vålerenga-junioren gikk til OB i 2008 og har nå skrevet kontrakt med sin nye klubb til 2013.

– Jeg gleder meg veldig til nye utfordringer. AGF er en spennende klubb med mange tradisjoner. Klubben er stor og god og ligger i en by der fotball betyr mye, sier Håland i en pressemelding.

Han fikk med seg 113 kamper for OB, og han tegnet seg på scoringslisten tre ganger.

Flo-comeback

Her hjemme har Tore André Flo gjort comeback for Sogndal, mens Thomas Holm er leid ut fra Molde til Tromsø resten av sesongen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere