*Nettavisen* Nyheter.

Carina (30) hotellsjef i Belfast

Carina Svensen Williamson hadde som mål å bli hotelldirektør før hun fylte 30. Hun klarte det med to ukers margin.

15.07.06 09:35

De fleste hadde ingen anelse om at det fantes et SAS Radisson hotel i Belfast. Og enda færre visste at det ble styrt av en ung bergenser.

Skulle bli direktør
- Målet har alltid vært å bli hotelldirektør. Og jeg sa til meg selv for mange år siden at det skulle jeg blir før jeg fylte 30 år. Og det klarte jeg med to uker, sier Carina og setter opp et stort smil.

Hun har akkurat tatt imot Brann som bodde på hotellet under møtet med Glentoran i UEFA-cupen. Og den perfekte engelsken ble da byttet ut med «hallåien» da spillerne kom inn på hotellet.

- Jeg elsker å få bergensere hit. Men det er ikke så mange som kommer. Må kanskje markedsføre oss litt bedre, sier Carina og tenker etter om det er noen grep hun ennå ikke har gjort for å få sitt broderfolk og resten av Norge til Belfast.

Verdens yngste hotelldirektør?
Til tross for sine «usle» 30 år, er direktøren på det flotteste hotellet i Belfast likevel en erfaren kvinne. Kanskje er hun også en av de yngste kvinnelige direktørene i hele verden.

- Jeg vet ikke om noen andre, men det kan kanskje være noen i Dubai eller noe slikt. Jeg håper selvsagt ikke det, men er ikke helt sikker, spøker hun.

Carina har fått tilbud om å overta langt større hoteller enn det 120 roms store i Belfast. Men hun vil ikke.

- Hotellet her er akkurat passe for meg. Dessuten så blir jeg mest sannsynlig også direktør for det nye som skal åpne lengre inne i sentrum om ikke så lenge. Så jeg får nok.

Elsker å åpne hotell
CVen til Carina er det ingenting å utsette på. Det startet på farens restaurant Brygestuen tidlig i tenårene. Så ble det to år på kjøkkenet på SAS Radisson på Bryggen.

- Deretter tok jeg hotellskolen eller champagneskolen som jeg kaller det. Det var bare champagne hele tiden, sier hun og skratter høyt. Men noe må hun ha fått med seg likevel.

- Skal vi se... Først var jeg restaurantsjef på SAS-hotellet i Dublin, så var det resepsjonssjef i Manchester, så startet jeg å åpne hoteller. Limerick, Glasgow, Belfast, Cork og Edinburgh. Så var det tilbake her som hotell-direktør i september.

Energi-bunt
- Hva er det som er så spesielt med å åpne hoteller da?
- Du får være med i hele prosessen. Plukke ut alt fra bestikk til gardiner og møbler. Det er spennende. Ekstra spennende her på dette hotellet siden jeg åpnet det og nå er direktør. Dette er et typisk jentehotell.

- Jentehotell?
- Ja, det er pent og ordentlig. Det er et jentehotell, sier Carina med fare for å få kvinnegruppen Ottar på nakken.

- Snakker jeg for fort? spør hun plutselig etter å ha ramset opp på både inn og utpust.

- Okey. Har så mye energi skjønner du. Det går så bra på hotellet at sjefen min snart slutter å ringe til med for å spørre hvordan det går. Det er utrolig artig.

- Kom til Belfast
Etter en oppsummering av sin egen CV så klarer ikke Carina annet enn å reklamere for byen nordmenn flest forbinder med blodige kamper, IRA, protestanter og katolikker.

- Det er ikke slik i det hele tatt. Denne uken har vi hatt marsjene til oransjeordenen og den har gått for seg helt fredelig. Det er ikke slik folk tror der hjemme. Nord-Irland og Belfast er en flott by med fantastiske områder rundt. Jeg skjønner faktisk ikke hvorfor ikke flere kommer hit.

- Og hit til ditt hotell ditt mener du?
- Ja selvsagt. Ikke noe hadde vært bedre enn å få bergensere på besøk. De er noe for seg selv og de kommer til å bli fantastisk godt motatt, sier hotellsjefen og blinker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag