RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
LA DOLCE VITA: Carl Gustaf vil gjerne møte Anita Ekberg under sitt besøk i Italia senere denne måneden.
LA DOLCE VITA: Carl Gustaf vil gjerne møte Anita Ekberg under sitt besøk i Italia senere denne måneden. (Scanpix)

Carl Gustaf vil «date» filmstjerne

Hun var sin tids store filmikon.

(SIDE2): Svenskekongen skal etter det Svensk Damtidning erfarer ha ytret ønske om å få møte selveste Anita Ekberg når han reiser på statsbesøk til Italia senere denne måneden.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Mikser programmet
I tillegg til det offisielle programmet som alltid er en del av de kongeliges hverdag på statsbesøk, men kong Carl Gustaf (62) har sagt at han gjerne vil møte den nå 77 år gamle svenske filmstjernen over en drink i Italia.

Anita, som blir ansett som en av de største «eksportvarene» for Sverige, har ikke bodd i hjemlandet på nesten 50 år. Hun bor for tiden i Roma, og besøker sjelden Sverige - og skal nå ha uttalt at hun ikke ønsker å flytte tilbake, men at ønsker hun å begraves der.

Udødeliggjort
Anita Ekberg er mest kjent for sin rolle i Federico Fellini-filmen «La Dolce Vita» fra 1960 der hun blant annet hoppet i den berømte romerske Fontana di Trevi med hovedrolleinnehaver Marcello Mastroianni.

I en svart kjole og med sitt store, blonde hår badet hun i fontenen til glede for mannlige kinogjengere.

Anita var uten tvil en av sin tids store ikoner - og har en fortid som modell, ble Miss Sweden i 1950 og har vært på forsiden av Playboy. Hun reiste til Roma i 1956 for å spille inn filmversjonen av «Krig og fred» mot blant andre Audrey Hepurn og ble siden boende i landet.

Så spørs det da om den fordums filmstjernen har tid til en rojal visitt...

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere