Carl I. Hagen: - Det blir alltid litt støy rundt Sylvi

RADARPAR: Eli og Carl I. Hagen er på plass på Frps landsmøte.

RADARPAR: Eli og Carl I. Hagen er på plass på Frps landsmøte. Foto: Heidi Schei Lilleås

Og det er tidligere Frp-formann Carl I. Hagen glad for.

GARDERMOEN (Nettavisen): Fredag ble Sylvi Listhaug, uten én lekkasje, utnevnt til ny eldre- og folkehelseminister.

Nettavisen møter tidligere Frp-formann Carl I. Hagen på Frps landsmøte noen timer senere.

- Dette tror jeg blir veldig bra, sier Hagen til Nettavisen - og ramser opp at Listhaug har vært eldrebyråd i Oslo, fraksjonsleder i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget og har jobbet på sykehjem i sin ungdom.

- Det blir alltid støy med Sylvi

- Det ble litt støy i forrige runde, tror du det vil skje denne gangen også?

- Det blir alltid støy med Sylvi Listhaug, og det synes jeg er fint, for da får vi oppmerksomhet om politikk, sier Hagen.

- Hun får satt sitt stempel på at vi skal ha en bedre eldreomsorg i landet, og i tillegg, når hun nå bli nestleder, kan hun snakke innvandring-, justis- og skolesaker, så hun kan dekke hele spekteret. Og det kommer til å gå fint.

Fungerende Frp-nestleder og nyslått eldreminister Sylvi Listhaug og partileder Siv Jensen på Fremskrittspartiets landsmøte fredag. Foto: Heidi Schei Lilleås (Nettavisen)

- Sylvi gjorde ikke noe galt

Hagen kommer samtidig med en formaning til pressen, som han mener må skille mellom når Listhaug taler som statsråd, og når hun taler som Frps første nestleder.

- Men Regjeringen holdt på å velte etter hennes Facebook-innlegg for et drøyt år siden. Frykter du det kan skje igjen?

- Nei, det gjør jeg ikke, for jeg regner med at regjeringen har lært å håndtere den type saker langt bedre enn det regjeringen gjorde i fjor, sier Hagen.

- Hva mener du med det?

- Sylvi Listhaug gjorde ikke noe galt. Hun sa at til én enkeltstående sak som var til behandling i Stortinget, satte Ap interessen for terroristene foran landets sikkerhet. De gjorde det i den saken, som dreide seg om utstedelse av pass, sier han.

Statsminister Erna Solberg (H) svarte tidligere fredag at Listhaug hadde beklaget innlegget og at det var hun tilfreds med i den betente saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.