Carl I. Hagen: - Jeg er i sjokk

SIKTET: Samboeren til justisminister Tor Mikkel Wara er siktet for falsk forklaring i forbindelse med truslene mot statsråden.

SIKTET: Samboeren til justisminister Tor Mikkel Wara er siktet for falsk forklaring i forbindelse med truslene mot statsråden. Foto: (NTB Scanpix/Facebook)

Justisminister Tor Mikkel Waras samboer ble torsdag siktet i saken.

15.03.19 09:36

Tidligere Frp-formann Carl I. Hagen sier til Nettavisen at han er i sjokk etter at samboeren til justisinister Tor Mikkel Wara (Frp) torsdag ble siktet av PST.

Waras samboer Laila Anita Bertheussen (54) ble torsdag siktet for å ha tent på parets bil for å vekke mistanke om at en forbrytelse var begått.

– Jeg er i sjokk og håper PST tar feil, sier Hagen til Nettavisen.

- Hvorfor håper du PST tar feil?

- Nå må jeg følge videre med på nyhetene. Ha det bra, sier Hagen.

Ville politianmelde Oslo-politiet

Hagen er en av mange som har engasjert seg sterkt i trusselsaken, og onsdag uttalte han at han ønsket å anmelde Oslo-politiets påtaleansvarlige i saken for grov tjenesteforsømmelse.

Politiet henla i desember en anmeldelse fra Waras samboer der hun anmeldte teatret for å ha «krenket privatlivets fred».

Carl I. Hagen sier han er i sjokk et vendingen i trusselsaken mot Wara.  Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Fem kjente hendelser

Black Box Teater viste opptak av Waras hjem i forestillingen «Ways of seeing», som ble vist i slutten av november 2018. Teateret presenterer dette som en kartlegging av «nettverkene som har interesse av å gjøre Norge til et mer rasistisk samfunn».

En uke etter første forestilling, fant det første av fem angrep mot Wara og hans familie sted:

6. desember: Noen tegnet et hakekors og skrev «rasist» på huset og bilen til justisministeren. En hyssing fra en bensintank på en bil i nærheten ble ansett som et forsøk på/trussel om å tenne på bilen.

17. januar: Branntilløp i søppelkassen på utsiden av Waras hus.

11. februar: Mistenkelig gjenstand plassert ved Waras bolig i Oslo. Et tøystykke med flasker ble funnet, bundet fast med knute i en krok, under støtfangeren på bilen. Ifølge Dagbladets kilder fant politiet spor etter brennbar væske i flaskene. Politiets bombegruppe undersøkte gjenstanden, og konkluderte senere med at gjenstanden var ufarlig.

4. mars: Politiets bombegruppe rykket hjem til Wara etter funn av et brev i postkassen som ble oppfattet som truende.

10. mars: Politiet rykket ut til en brann i Waras bil, parkert utenfor huset. Brannen ble raskt slukket, og etterforskningen ble overlatt til PST.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Wara-saken

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag