RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Carl I Hagen: - Sykefraværet hadde gått ned hvis flere tok seg sammen

Carl I. Hagen mener Nav bør bli mer aktive, men tror de har blitt det etter signalene fra arbeidsminister Robert Eriksson.
Carl I. Hagen mener Nav bør bli mer aktive, men tror de har blitt det etter signalene fra arbeidsminister Robert Eriksson. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Da jeg vokste opp ble vi bedt om å ta oss sammen om vi sa vi var deprimert.

Frp-veteran Carl I. Hagen mener sykefraværet hadde gått ned hvis flere sykemeldte hadde klart å ta seg sammen, skriver Dagens Næringslivs papirutgave lørdag.

Ifølge en ny forskningsrapport fra Frischsenteret kommer sykemeldte raskere ut i jobb hvis de får innkallelse til dialogmøte med Nav. For hvert avholdte dialogmøte kommer fulltidssykemeldte 20 dager raskere tilbake i jobb.

- Dette tyder på at en del går sykemeldt mens de burde vært på jobb. Selvsagt burde vi se på om systemet burde ha klarere oppfølging av Nav, sier Carl I. Hagen til Dagens Næringsliv. 

Han legger til at da han vokste opp ble man bedt om å ta seg sammen når man sa man var deprimert. Han mener at ting som før ble ansett som en normal del av livet, i dag gjør at folk sykemelder seg.

- Jeg tviler på at det er vanskeligere å vokse opp i dag enn i 50-åra. Når jeg ser ungdom som blir uføre av denne typen lidelser, tenker jeg at det ikke ville gått i min tid, sier Hagen til DN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere