*Nettavisen* Nyheter.

Carl I. Hagen: - Usikker på om jeg har nominert noen til Nobels fredspris

Carl I. Hagen. Foto: Paul Weaver (nabilder.no)

Carl I. Hagen, som er innstilt som kandidat til Nobelkomiteen, er usikker på om han noensinne har nominert noen til Nobels fredspris.

16.11.17 16:52

Fremskrittspartiet innstilte Frp-nestor Carl I. Hagen til Nobelkomiteen onsdag kveld. Dermed er Hagen ett skritt nærmere drømmen om å bli medlem av Nobelkomiteen.

Stortingsrepresentanter kan nominere kandidater til Nobels fredspris, og mange stortingsrepresentanter har benyttet seg av denne muligheten.

Hagen har tidligere vært stortingsrepresentant i en årrekke, men er dog usikker på om han selv har nominert kandidater til fredsprisen.

- Hvilke kandidater har du nominert, i kraft av å være stortingsrepresentant, til Nobels fredspris?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere, svarer Hagen til Nettavisen.

- Hvorfor ikke?

- Fordi jeg ikke har nominert noen. Eller, jeg lurer på om jeg ikke foreslo Frelsesarmeen, og muligens Røde Kors. Jeg har ikke vært aktiv når det gjelder å nominere eller sende inn forslag til kandidater, sier Hagen.

Mye av kritikken mot Hagen som mulig komitémedlem, har vært at han sitter som vararepresentant på Stortinget.

Les også: Jagland og Valle satt på Stortinget og i Nobelkomiteen samtidig

- Thorbjørn Jagland, Ågot Valle og Oddvar Nordli var alle sammen stortingsrepresentanter da de ble valgt inn i Nobelkomiteen? Hva tenker du om det, Hagen?

- Jeg ønsker ikke å delta i den pågående debatten. Jeg konstaterer at jeg nettopp leste en NTB-melding om at Inger-Marie Ytterhorn møtte som vararepresentant på Stortinget da hun var komitémedlem, sier Hagen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag