RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Carl I. Hagen: - Usikker på om jeg har nominert noen til Nobels fredspris


Carl I. Hagen.
Carl I. Hagen. Foto: Paul Weaver (nabilder.no)
Sist oppdatert:
Carl I. Hagen, som er innstilt som kandidat til Nobelkomiteen, er usikker på om han noensinne har nominert noen til Nobels fredspris.

Fremskrittspartiet innstilte Frp-nestor Carl I. Hagen til Nobelkomiteen onsdag kveld. Dermed er Hagen ett skritt nærmere drømmen om å bli medlem av Nobelkomiteen.

Stortingsrepresentanter kan nominere kandidater til Nobels fredspris, og mange stortingsrepresentanter har benyttet seg av denne muligheten.

Hagen har tidligere vært stortingsrepresentant i en årrekke, men er dog usikker på om han selv har nominert kandidater til fredsprisen.

- Hvilke kandidater har du nominert, i kraft av å være stortingsrepresentant, til Nobels fredspris?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere, svarer Hagen til Nettavisen.

- Hvorfor ikke?

- Fordi jeg ikke har nominert noen. Eller, jeg lurer på om jeg ikke foreslo Frelsesarmeen, og muligens Røde Kors. Jeg har ikke vært aktiv når det gjelder å nominere eller sende inn forslag til kandidater, sier Hagen.

Mye av kritikken mot Hagen som mulig komitémedlem, har vært at han sitter som vararepresentant på Stortinget.

Les også: Jagland og Valle satt på Stortinget og i Nobelkomiteen samtidig

- Thorbjørn Jagland, Ågot Valle og Oddvar Nordli var alle sammen stortingsrepresentanter da de ble valgt inn i Nobelkomiteen? Hva tenker du om det, Hagen?

- Jeg ønsker ikke å delta i den pågående debatten. Jeg konstaterer at jeg nettopp leste en NTB-melding om at Inger-Marie Ytterhorn møtte som vararepresentant på Stortinget da hun var komitémedlem, sier Hagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere