For den nyvalgte lederen i Oslo Frp, Geir Ugland-Jacobsen, er det ingen selvfølge at Frp-leder Siv Jensen skal toppe Oslo-listen før neste stortingsvalg.

Det blir det bråk av.

Les også: Siv Jensen slår tilbake: - Uakseptabelt

- Ganske drøyt å si

– Det er ikke akseptabelt, sa Frp-leder Siv Jensen til NRK om lokallagslederens utspill om å vrake henne fra topplassering på Oslo-listen til valget neste år.

Det får tidligere Frp-formann Carl I. Hagen (76), som leder nominasjonskomiteen i Oslo, til å stusse:

- Det gjør meg veldig forundret. Geir Ugland-Jacobsen har kun stilt ett spørsmål, så dette synes jeg er ganske drøyt av Siv, sier Hagen til Nettavisen.

- Jeg ble ikke fredet

- Jeg var heller ikke fredet i min tid som leder, det må være lov å diskutere hvem som skal lede partiet. Bare se på Venstre, fortsetter han.

Frp-nestoren sier det er opp til Oslo Frps nominasjonsmøte å avgjøre hvem de vil innstille til stortingsplass og at de skal møtes på sensommeren.

- Hvem er din favoritt?

- Jeg har Siv Jensen på plass nummer én, Christian Tybring-Gjedde på plass nummer to og muligens meg selv på tredje, men det har jeg ikke avgjort ennå. Jeg skal bestemme meg i løpet av juli, sier han - og gjør det klart at:

- I så fall må jeg trekke meg som leder av nominasjonskomiteen.

Vil legge ned Oslo Frp

Frp-leder Siv Jensen forventer at Oslo-laget innordner seg og sa til NRK mandag at det er lang tradisjon for at den landsmøtevalgte ledelsen topper valglisten i lokallaget.

– Dette er en liten gruppering i Oslo som velger å prøve å overse alle de vedtak og strategier som resten av partiet har valgt. Det er jo selvfølgelig ikke akseptabelt.

Senere på dagen tok flere fylkeslag til orde for å legge ned hele Oslo Frp.

Les også: Flere Frp-lag ber sentralstyret vurdere å legge ned Oslo Frp

- Hva synes du om det, Hagen?

- Vi må kunne ha en åpen debatt i partiet, uten at noen skal ta til orde for å legge ned hele fylkespartiet! Dessuten - hvilket fylke skal Siv stille for hvis Oslo Frp ikke kan stille liste fordi fylkespartiet ikke lenger eksisterer og således ikke kan stille liste, spør han.

Les også: Carl I. Hagen vil til Spania til tross for korona-pandemien: - Akter ikke å følge Ernas råd

Vil at Frp skal bli et patriotisk fyrtårn

Tidligere Frp-formann Carl I. Hagen støtter Ugland-Jacobsen, som mener at partiet bør bevege seg i en mer nasjonalliberalistisk retning og bli et patriotisk fyrtårn.

Jensen er ikke enig og mener Frp skal være et liberalistisk folkeparti.

– Det er sånn at når Fremskrittspartiets landsmøte vedtar politikk, strategi og partiledelse, så er det noe man forventer at hele partiet slutter opp om og legger til grunn, sier Jensen.

- Det er helt naturlig at det i et parti er mange strømninger, sånn skal det være, sier Hagen til Nettavisen om den tvisten.