Gå til sidens hovedinnhold

Carl I. Hagen: - Han er modig

Carl I. Hagen roser politiinspekøren i Haugesund for sitt mot til å snakke om fremmedfrykt.

Politiinspektør Thomas Utne Pettersens kronikk på Nettavisens gjesteblogg om fremmedfrykt har satt fyr på innvandringsdebatten.

Les også: Uberettiget fremmedfrykt?

I innlegget skriver Utne Pettersen at han mener folks fremmedfrykt overfor asylanter og flyktninger er «høyst rasjonell og berettiget».

Han presenterer tall som tegner et bilde av at utenlandske menn står bak en betydelig del av kriminaliteten i Norge.

Les også: - Jeg bryr meg ikke om det er asylsøkere eller nordmenn som begår voldtekt, det er like galt uansett

En av dem som har kritisert Utne Pettersen er Gunnar Tjomlid:

«Som politimann skulle man tro at forebygging var viktig for ham, men han velger heller å helle bensin på bålet. Det er uansvarlig og fryktelig korttenkt. Spesielt når det kommer fra politiet selv».


Les også: Unyansert og misvisende

Hagen: - Modig politiinspektør

Den hete temperaturen har ikke gått Carl I. Hagen (Frp) forbi.

I et Facebook-innlegg søndag gir han sin fulle støtte til politiinspektøren.

«De siste dagene har det vært mye debatt om kronikken til den modige politiinspektør, Thomas Utne Pettersen. Dessverre ser vi en kjent reaksjonsmønster fra en rekke aktører som ønsker å dekke over realitetene og fakta når det kommer til resultatene av innvandring.»

Les også: Listhaug: - Vi må diskutere de reelle utfordringene, ikke stikke hodet i sanden

- De har blitt nedverdiget, de har blitt ydmyket

Hagen anbefaler videre sin leserskare om å lese et innlegg ble holdt av Frps innvandringspolitiske talsmann, Mazyar Keshvari, i forbindelse med
integreringsmeldingen.

- Legg spesielt merke til følgende avsnitt: «Til tross for at denne utviklingen ikke har kommet over natten, men har utviklet seg over mange tiår, har de som har stått for en innvandringsliberal politikk, og NGO-ene, forsøkt så godt de kan ikke bare å fordekke sannheten: De har forsøkt å etablere sannheter, og man har skapt et miljø der de som har påpekt utfordringer, pekt på problemene i samfunnet, har blitt hetset. De har blitt
nedverdiget, de har blitt ydmyket. Det har fått store og alvorlige konsekvenser for deres karrieremuligheter i samfunnet, og det har ført til store sosiale utfordringer.»

Til Nettavisen utdyper Keshavri at det er trist at Utne Pettersen opplever hets for å bringe en annen stemme inn i debatten enn at «uten innvandringen stopper Norge».

- Det er blitt etablert noen «sannheter» som rett og slett ikke er riktige, sier han - og legger til:

- Utne Pettersen opplever å bli fordømt, latterliggjort og stemplet som rasist for å bringe til torgs sin lokale kunnskap og erfaring. Vi må tørre å snakke om kostnadene ved innvandring, sier Keshvari engasjert.

- De er mange, både når det gjelder kriminalitet, fattigdom og knyttet til lav sysselsetting, mener han.

Kommentarer til denne saken