Gå til sidens hovedinnhold

Carl I. Hagen heier på Trump

Nordmenn vil ikke ha Donald Trump i Det hvite hus. Men det finnes unntak, ett av dem er Frp-veteran Carl I. Hagen, som sier til VG at Trump kaller en spade for en spade.

– Donald Trump har sagt en del ukloke, dumme ting, som pressen med hensikt har misforstått, men jeg har et håp om at han kan bringe med seg nye mennesker og nye tanker til Washington. Folk fra næringslivet, for eksempel – kort sagt friskt blod, sier Carl I. Hagen til VG.

Hagen setter pris på at Trump snakker rett fra levra.

– Han kaller en spade en spade. Man forstår hva han sier: Han ønsker å gjenreise Amerika som en ledende makt. Jeg liker at han ikke er en av klimahysterikerne.

Les også: USA-ekspert: Trump lyktes ikke å samle partiet

– Han setter også søkelyset på negative ting ved den islamske religionen. At det er altfor mange innvandrere som ikke tilpasser seg landene de kommer til, sier Hagen.

Frp-nestoren tror en av de første tingene en president Trump vil gjøre er å reise til Moskva for å hilse på Putin.

– Det er klokt å forsøke å dempe konflikten mellom Russland og NATO. Sett med Russlands øyne har NATO opptrådt nokså provoserende ved å prøve å verve medlemmer i nabolaget deres, sier han.

Les også: Clinton: «45 grunner til at Trump ikke skal bli president»

Og denne: Bill Clinton raser mot Donald Trump etter at han kritiserte moren til en amerikansk soldat som ble drept i Irak

(©NTB)