Gå til sidens hovedinnhold

Carl I. Hagen: - Jeg er i sjokk

Justisminister Tor Mikkel Waras samboer ble torsdag siktet i saken.

Tidligere Frp-formann Carl I. Hagen sier til Nettavisen at han er i sjokk etter at samboeren til justisinister Tor Mikkel Wara (Frp) torsdag ble siktet av PST.

Waras samboer Laila Anita Bertheussen (54) ble torsdag siktet for å ha tent på parets bil for å vekke mistanke om at en forbrytelse var begått.

Les mer

PST har siktet Waras samboer

– Jeg er i sjokk og håper PST tar feil, sier Hagen til Nettavisen.

- Hvorfor håper du PST tar feil?

- Nå må jeg følge videre med på nyhetene. Ha det bra, sier Hagen.

Les mer

Erna Solberg og Siv Jensen: - Tor Mikkel Wara er i sjokk

Ville politianmelde Oslo-politiet

Hagen er en av mange som har engasjert seg sterkt i trusselsaken, og onsdag uttalte han at han ønsket å anmelde Oslo-politiets påtaleansvarlige i saken for grov tjenesteforsømmelse.

Politiet henla i desember en anmeldelse fra Waras samboer der hun anmeldte teatret for å ha «krenket privatlivets fred».

Fem kjente hendelser

Black Box Teater viste opptak av Waras hjem i forestillingen «Ways of seeing», som ble vist i slutten av november 2018. Teateret presenterer dette som en kartlegging av «nettverkene som har interesse av å gjøre Norge til et mer rasistisk samfunn».

En uke etter første forestilling, fant det første av fem angrep mot Wara og hans familie sted:

6. desember: Noen tegnet et hakekors og skrev «rasist» på huset og bilen til justisministeren. En hyssing fra en bensintank på en bil i nærheten ble ansett som et forsøk på/trussel om å tenne på bilen.

17. januar: Branntilløp i søppelkassen på utsiden av Waras hus.

11. februar: Mistenkelig gjenstand plassert ved Waras bolig i Oslo. Et tøystykke med flasker ble funnet, bundet fast med knute i en krok, under støtfangeren på bilen. Ifølge Dagbladets kilder fant politiet spor etter brennbar væske i flaskene. Politiets bombegruppe undersøkte gjenstanden, og konkluderte senere med at gjenstanden var ufarlig.

4. mars: Politiets bombegruppe rykket hjem til Wara etter funn av et brev i postkassen som ble oppfattet som truende.

10. mars: Politiet rykket ut til en brann i Waras bil, parkert utenfor huset. Brannen ble raskt slukket, og etterforskningen ble overlatt til PST.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken