*Nettavisen* Nyheter.

Carl I. Hagen mener Frp må gjøre som Arbeiderpartiet

FEIRER: Carl I. Hagen sammen med kona Eli og Frp-leder Siv Jensen under 40- årsdagen for partiet. Foto: Jørgen Berge

De første 40 årene i historiene til Frp og Ap har mange slående likheter, og det er helt naturlig at Frp følger i Aps fotspor på vei til toppen, mener Carl I. Hagen.

08.04.13 13:36

– Vår målsetting må være å kopiere Arbeiderpartiet. Også de kom i regjering først 40 år etter stiftelsen. Og 40 år etter det igjen har Ap betydelig innflytelse og styrer landet. Det må også være Fremskrittspartiets mål, sier Carl I. Hagen til NTB.

Han har fortjenesten av å ha tatt protestbevegelsen til Anders Lange inn i den moderne partistrukturen. I bare én stortingsperiode i partiets 40 år lange historie har det stått utenfor Stortinget, Hagens første periode som partiformann. Siden har det stort sett gått oppover, i det minste hva gjelder oppslutningen i stortingsvalg. Med sine 41 stortingsrepresentanter har Frp aldri vært større enn det er i dag.

– Det fantastiske med Frp er at vi hele tiden i disse 40 årene i realiteten har vært et tverrsnitt av befolkningen, sa Hagen da han åpnet 40-årsmarkeringen for stiftelsen av Anders Langes Parti til sterk nedsettelse av skatter, avgifter og offentlige inngrep.

Partiet feirer seg selv på Saga kino, stedet for stiftelsesmøtet 8. april 1973, med champagne, festtaler og film. Den store feiringen av partiets første 40 år skjer først på landsmøtet denne våren.

– For 40 år siden var det Arbeiderpartiet som representerte folk flest. I dag er det vi som gjør det, sier Hagen. (NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag