RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Carl I. Hagen skulket bystyret et helt år

Foto: Junge, Heiko
Sist oppdatert:
Ordførerkandidaten har flere år med rekordlavt oppmøte bak seg i Oslo bystyre.

Det viser en gjennomgang av møteprotokoller Dagbladet har gjort.

Frp-nestoren, som er partiets førstekandidat i Oslo, ga seg i bystyret i 2003, og heller ikke i sitt siste møte som folkevalgt for Oslo-borgerne, onsdag 24. september 2003, møtte Hagen opp.

Årsaken til fraværene er ifølge møteprotokollene «uoppsettelig arbeid», som henviser til Hagens arbeid på Stortinget i samme periode.

Hagen møtte ikke opp på noen av bystyremøtene i 2003, og i 2002 møtte Hagen opp i bare 2 av 15 møter. Dermed kan han skilte med et av de laveste frammøtene i Oslo-politikkens historie.

Hagen ble for første gang valgt inn i det som ble kalt Oslo formannskap i 1979, og har vært i bystyret med unntak av én periode på 80-tallet.

Nå lover den erfarne politikeren å endre seg, og ber om fornyet tillit.

- Sist var jeg parlamentarisk leder på Stortinget og partiformann. Jeg var til stede på Frps gruppemøter i Oslo bystyre, men å sitte i bystyremøtene gjorde jeg ikke. Jeg fikk heller ikke noe godtgjørelse den siste tiden. Denne gangen kommer jeg til å skjøtte mitt verv på en ordentlig måte. Det har jeg aldri sagt at jeg har forsøkt å gjøre tidligere. Da satt jeg jo på Stortinget samtidig. Jeg gjorde jobben min internt i partiet og i gruppemøtene, sier Hagen til Dagbladet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere