Gå til sidens hovedinnhold

Carl I. Hagen skulket bystyret et helt år

Ordførerkandidaten har flere år med rekordlavt oppmøte bak seg i Oslo bystyre.

Det viser en gjennomgang av møteprotokoller Dagbladet har gjort.

Frp-nestoren, som er partiets førstekandidat i Oslo, ga seg i bystyret i 2003, og heller ikke i sitt siste møte som folkevalgt for Oslo-borgerne, onsdag 24. september 2003, møtte Hagen opp.

Årsaken til fraværene er ifølge møteprotokollene «uoppsettelig arbeid», som henviser til Hagens arbeid på Stortinget i samme periode.

Hagen møtte ikke opp på noen av bystyremøtene i 2003, og i 2002 møtte Hagen opp i bare 2 av 15 møter. Dermed kan han skilte med et av de laveste frammøtene i Oslo-politikkens historie.

Hagen ble for første gang valgt inn i det som ble kalt Oslo formannskap i 1979, og har vært i bystyret med unntak av én periode på 80-tallet.

Nå lover den erfarne politikeren å endre seg, og ber om fornyet tillit.

- Sist var jeg parlamentarisk leder på Stortinget og partiformann. Jeg var til stede på Frps gruppemøter i Oslo bystyre, men å sitte i bystyremøtene gjorde jeg ikke. Jeg fikk heller ikke noe godtgjørelse den siste tiden. Denne gangen kommer jeg til å skjøtte mitt verv på en ordentlig måte. Det har jeg aldri sagt at jeg har forsøkt å gjøre tidligere. Da satt jeg jo på Stortinget samtidig. Jeg gjorde jobben min internt i partiet og i gruppemøtene, sier Hagen til Dagbladet.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken