RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frp-politikerne Carl I. Hagen og Tommy Skjervold fremmer et privat forslag i Oslo bystyre om å endre politivedtektene slik at tigging kan forbys - umiddelbart.
Frp-politikerne Carl I. Hagen og Tommy Skjervold fremmer et privat forslag i Oslo bystyre om å endre politivedtektene slik at tigging kan forbys - umiddelbart. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Carl I. Hagen: Vil forby tigging i Oslo

Sist oppdatert:
Privat forslag fra Frp-veteranen.

Frp-veteran Carl I. Hagen fremmer torsdag et privat forslag for Oslo bystyre som tar til orde for å forby tigging i hovedstaden - med umiddelbar virkning.


- Nå er begeret fullt. Dette er tredje gangen Frp i Oslo fremmer et slikt forslag, sier Carl I. Hagen til Nettavisen.

- Vi vil endre politivedtektene. Hvis dette vedtas, vil det bli forbud mot tigging i Oslo allerede dagen etter, sier Hagen.

- Nå er det viktig å huske på at vi representerer Oslos befolkning og ikke tilreisende som forsøpler byen vår, legger han til.

Les også: Os vil forby tigging
Les også: - Tiggere spyttes på og sparkes etter NRK-dokumentar

Søppel-alarm på Nordstrand

Bakgrunnen er at Bymiljøetaten, samt byrådene for eldre, helse og sosiale tjenester og miljø og samferdsel, 7. april mottok et brev der bydelsdirektøren i bydel Nordstrand slår alarm om tilstanden i bydelens skogsområder «som følge av tilreisende bostedsløse», opplyser Oslo Frp i en pressemelding.

- Dette er nye opplysninger som dokumenterer svært alvorlige konsekvenser for byens barnehagebarn, både i form av helsefare og utestengelse fra skogs- og friområder, sier Hagen.

- Kriminelle bakmenn

Han viser også til NRK Brennpunkt som tirsdag omhandlet tiggersituasjonen i Bergen - med bakmenn som håvet inn penger.

- Det ble avslørt at det var kriminelle bakmenn som også sto for narkotikasmugling og salg, samt prostitusjon og menneskehandelen. Politiet i Oslo har etter programmet bekreftet at de ser en lignende situasjon i Oslo, sier Frp-politikeren.

- Forbud må til

Hagen ser ingen annen utvei en et forbud for å få bukt med problemene:

- Det er kun et aktivt håndhevet forbud mot tigging som kan medføre at romfolk avstår fra å komme til Oslo og derfor fremmer vi forslag om umiddelbar endring av Oslos politivedtekter. Byrådet burde i tillegg til dette ta en aktiv rolle i arbeidet for å få på plass et nasjonalt forbud mot tigging.

- Hvem forventer dere i Frp å få støtte fra?

- I alle fall Høyre. De andre partiene er jeg mer usikre på, sier han til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere