RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Carlsberg gir opp Asia-samarbeid

Sist oppdatert:
Carlsberg Breweries har ikke lykkes å komme til enighet med sin partner i det planlagte samarbeidsselskapet Carlsberg Asia, og opphever derfor samarbeidet
Det melder Orkla som eier 40 prosent av Carlsberg Breweries.

Carlsberg Breweries har i dag i dag på bakgrunn den manglende enigheten meddelt Khun Charoen/Chang Beverages at Carlsberg Breweries opphever joint venturet, Carlsberg Asia.

Carlsberg Asia vil som følge av at partene ikke har lykkes å løse sine uoverenstemmelser, fortsette som et heleid datterselskap i Carlsberg Breweries.

- Vi opphever joint venturet, fordi vi er av den klare oppfattelse, at karakteren på de selskaper Chang Beverages skulle overføre til Carlsberg Asia ikke svarer til avtalen, og at verdien av disse ikke står i noe rimelig forhold til de aktiver Carlsberg Breweries har tilført Carlsberg Asia, uttaler konsernsjef og adm. direktør for Carlsberg Breweries, Nils Smedegaard Andersen i en kommentar.

Eventuelle tvister i forbindelse med opphevelsen av joint venturet skal avgjøres ved voldgift i London.

Det er ikke ventet at opphevelsen av samarbeidet vil gi vesentlige endringer i regnskapene for Carlsberg Breweries for 2003, opplyser selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere