RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Carlsberg vil kutte i Sverige

Sist oppdatert:
Carlsberg Breweries i Sverige vil nå omstrukturere virksomheten, noe som vil bety nedleggelse i Stockholm med bortfall av 400 arbeidsplasser, og økt aktivitet ved anlegget i Falkenberg
Produksjonen av øl, mineralvann og vann ved bryggeriet Bromma ved Stockholm vurderes flyttet til Falkenberg i Sverige og til Danmarks hovedstad København.

Carlsberg Sverige har den forbindelse startet forhandlinger med faglige representanter, ifølge en melding fra Orkla.

Bryggerikonsernet hvor Orkla eier 40 prosent, vurderer også en sammenslåing av de administrative ledelsene for Sverige og Danmark.

En slik sammenslåing vil bety at den svenske administrasjonen flyttes til Falkenberg, og 400 arbeidsplasser ved hovedkontoret vil nedlegges, mens 100 nye arbeidsplasser ventes i Falkenberg. Carlsberg Sverige har i dag omkring 900 ansatte i Stockholm.

Det innledes forhandlinger om disse endringene i tillegg til flytting av bryggeridelen fra Bromma, opplyses det i en melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere