RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Carnegie oppjusterer før Shtokman-dom

Sist oppdatert:
Meglerhuset Carnegie oppjusterer anbefalingen i Norsk Hydro og tror på at oljeselskapet vil bli Gazproms partner i Shtokman-feltet. Meglerhuset tror også på oppsplitting av industriselskapet. Les mer her
I dag kom bekreftelsen på at Norsk Hydro har underskrevet en samarbeidsavtale med den russiske gassgiganten Gazprom om boring på brønn syv på det gigantiske Shtokman-feltet i Barentshavet.

Men på fredag er det ventet nyheter om at Gazprom vil offentliggjøre en foreløpig liste over de oljeselskapene de vil ha med seg som partnere for å utvikle feltet. Carnegie oppjusterte også Norsk Hydro fra en nøytral-anbefaling til en outperform-anbefaling (kjøp) fordi de forventer at Norsk Hydro vil være på den listen.

- Vi tror Norsk Hydro vil bli partner og vil stå på listen som kommer fredag, sier John Olaisen i Carnegie til iMarkedet.no. Analytikeren tror at Norsk Hydro har gode sjanser for å bli Gazproms partner i Shtokman.

Tror på oppslitting

Olaisen har i sine analyser lagt til grunn at dersom Norsk Hydro lykkes i Barentshavet og får en andel i feltet, så vil dette føre til en oppslitting av industrikonsernet. Etter at Hydro Agri ble skilt ut til Yara, består konsernet nå av Olje & Gass samt Aluminium.

- Hvis Norsk Hydro skulle få en betydelig andel i Stokman-feltet så vil oljedelen til Norsk Hydro se annerledes ut. Da blir det en åpenbar stand alone kandidat, sier Olaisen til iMarkedet.no og mener at aluminiumsdelen er klar for å stå på egne ben.

Som kursmål, eller fair value, på Norsk Hydro aksjen har Carnegie fremdeles 829 kroner aksjen, men da er en oppslitting av industrikonsernet inkludert i kursmålet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere