RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Carnival innfridde uten positive overraskelser(Ny)

Sist oppdatert:
Verdens største cruiserederi Carnival Corp har lagt frem et resultat for tredje kvartal som var litt over konsensus, men hever ikke guidingen for fjerde kvartal
Totalt sett er det ikke de store overraskelsene i tredje kvartalstallene til Carnival, og heller ingen positive guidingssignaler.

Resultat pr. aksje endte på 1,23 dollar, mens markedet ifølge First Call hadde ventet 1,20 dollar i snitt.

For fjerde kvartal ser Carnival nå et resultat på 30 til 32 cent pr. aksje, mens konsensus ligger på 31 cent. I forhold til tidligere guiding på 34 til 36 cent og justert for tapene i forbindelse med orkanen Frances på 3-4 cent er guiding nok litt i underkant av hva markedet ventet.

Royal Caribbean Cruises faller noe tilbake på tallene etter å ha steget markert sent torsdag og videre i dag. Aksjen handles nå ned 0,8 prosent til 302 kroner, ned 6 kroner fra nivåene rett før tallene ble offentliggjort.

Marginøkning ventes fortsette

Carnival kan melde om en økning nettomarginen pr. passasjerdag på 10,9 prosent i tredje kvartal, klart bedre enn guidingen på 6-8 prosent.

For fjerde kvartal ser rederiet en økning i marginen på 7 til 9 prosent.

- Dette rekordbrytende kvartalet er et testament på fusjonssuksess med P&O Princess i fjor. Det er vårt beste kvartal noensinne og første gang vi har tjent mer enn en milliard dollar i et enkelt kvartal, sier konsernsjef Mike Arison i en kommentar.

Når det gjelder utvikling for fjerde kvartal, så melder Carnival om bookingnivåer som ligger over samme periode i fjor, og det på priser som er høyere. Det er også som forventet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere