RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Carnival skuffer på guiding(Ny)

Sist oppdatert:
Cruisegiganten Carnival leverer tredjekvartalstall rett over hva markedet venter, men guiding for fjerde kvartal ligger litt i underkant av hva markedet ønsket å høre
Verdens største cruiserederi fikk et resultat på 90 cent pr. aksje i tredje kvartal, som ble avsluttet 30. september, mens det ifølge estimater fra First Call var ventet 0,88 dollar. Carnival har avvikende regnskapsår.

Carnival ser fortsatt et resultat pr aksje i fjerde kvartal på 24 til 28 cent, som er på nivå med forrige guiding, men noe svakere enn ventet av markedet, som ifølge First Call har sett for seg et resultat pr. aksje på 28 cent for kvartalet som ender 30. november.

Omsetningen endte på 2,52 milliarder dollar, opp fra 1,44 milliarder i samme periode i fjor. Fjorsårstallene inkluderer ikke P&O Princess, som er overtatt i mellomtiden.

Når det gjelder nettoyielden så ventes den å falle med 4-6 prosent i fjerde kvartal sammenlignet med samme periode i fjor, noe som er på nivå med guidingen gitt for tredje kvartal.

I tredje kvartal, som ble avsluttet 30. september, falt nettoyielden med 3,4 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Selskapet opplyser i kvartalsrapporten at booking fortsatt er sterk, og belegget er nesten tilbake på nivået fra i fjor. Det er imidlertid fortsatt priskonkurranse, spesielt for det sesongmessig svake fjerde kvartal.

De reisende fortsetter også å bestille kortere tid før avreise.

- Vi er meget oppmuntret av den sterke oppgangen i vår bransje etter slutten på Irak-krigen, selv om cruiseprisene gjennom årets tredje kvartal var noe lavere enn i fjor. Denne robuste etterspørselen etter cruiseferier ga betydelig bedring for alle våre cruiselinjer gjennom vår viktige sommersesong og førte til resultater som oversteg våre forventninger, sier konsernsjef og styreformann Mike Arison i Carnival i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere