RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Carnival-stup etter tall

Sist oppdatert:
Verdens største cruiserederi, amerikanske Carnival, faller kraftig etter kvartalsrapporten.
Carnival var ute med sin første kvartalsrapport i regnskapsåret torsdag. Selskapets resultater skuffet markedet, noe som også var med på å trekke ned konkurrenten RCL. Sistnevnte er som kjent notert på Oslo Børs.

Kvartalsrapporten førte til at Carnival-aksjen falt over 3 prosent i førhandelen på Wall Street.

Carnival fikk et nettoresultat på 280 millioner dollar, eller 34 cent pr. aksje i første kvartal. Dette var ned fra 345 millioner dollar, eller 42 cent i samme kvartal i fjor. Ekskludert engangskostnader var resultat pr. aksje i siste kvartal på 36 cent pr. aksje. Dette var på linje med analytikernes forventninger.

Omsetningen i kvartalet var på 2,46 milliarder dollar, mot 2,4 milliarder i samme kvartal i ifjor. Omsetningen i første kvartal var klart lavere enn markedets forventninger, som var på 2,53 milliarder dollar.

Forventningene til andre kvartal er også klart svakere enn markedet hadde ventet. I andre kvartal venter Carnival et resultat pr. aksje blir på mellom 48 og 50 cent pr. aksje, og for året ventes det at 2,90 til 3 dollar pr. aksje.

Analytikerne hadde ventet 57 cent i andre kvartal og 3,09 dollar pr. aksje for året.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere