Gå til sidens hovedinnhold

Caroline holdt hodet kaldt

En serie heldige omstendigheter reddet åtteåring i Hølen.

Da åtteåringen falt i vannet, spilte skjebnen på lag. Tormod Olsen så det hele da han kjørte forbi, Caroline holdt hodet kaldt da hun løp etter hjelp og de to voksne hjelperne var tilfeldigvis på jobb på marinaen, melder Østlands-Posten.

Mammaen til åtteåringen ønsker ikke at sønnen skal avbildes i avisa, men mener det er viktig at det advares mot bryggekantene der snøskavlene fungerer som skumle feller.

I fin form
Selv er sønnen både frisk og rask dagen etter, og forteller levende om den fæle opplevelsen:

- Jeg tenkte at det var veldig dumt da jeg falt ned i vannet, og ville veldig fort opp igjen, sier han og takker Tormod Olsen som så det hele da han kjørte forbi.

- Han ropte at vi ikke måtte gå lenger ut på kanten. Akkurat da falt jeg, sier gutten til OP.no.

Slang ut hageslange
Det så Tormod Olsen som la på sprang. Men det var to meter ned til vannet, og ingen trapp å komme seg opp i.

- Jeg fant en hageslange som jeg slengte ut, og utrolig nok klarte gutten å få armene rundt den, sier Olsen som holdt åtteåringen oppe til hjelpen kom.

- Jeg hadde ikke en sjanse til å dra han opp alene, og jeg fryktet at han kunne blitt dratt under isen av strømmen. Men heldigvis gikk det bare noen få minutter før de andre kom, sier Olsen.

Caroline skaffet hjelp
Med tydelige og klare meldinger formidlet åtte år gamle Caroline Bjørnstad det som hadde skjedd til Gary Denyou og Svein Walter Walin.

- Vi løp det vi kunne, og fikk dratt gutten opp. Jeg slengte han opp på skulderen og fikk han inn i butikken og skiftet på ham tørre klær, forteller Denyou som har sett faren med brygga og snøkantene i mange år.

- Holdt topplokket klokkeklart
- Det er nesten som vi har ventet at noe sånt kunne skje. Heldigvis handlet det om en serie heldige omstendigheter, og om en liten jente som holdt topplokket klokkeklart da ulykken skjedde, sier Walin og klapper den lille heltinnen på hodet. Selv er hun overlykkelige over at kameraten er på skolen igjen i dag.

- Han skal få en klem når han kommer. For jeg tenkte at det kom til å skje noe veldig galt da han falt uti, sier Caroline.

- Jeg var ikke redd før etterpå. Da gråt jeg. Men jeg fikk et spill av mamma og pappa om kvelden. Så da ble jeg bare glad igjen, sier dagens nest lykkeligste åtteåringen på Halsen.

Denne saken er levert av OP.no.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken