*Nettavisen* Nyheter.

Carsten: - Jeg hater å tape

- Du kan si hva du vil, men ingen liker å tape, sier Carsten Skjelbreid og medgir at han neppe hadde egnet seg som deltaker i «Familiens ære».

20.03.06 10:57

(SIDE2:) I kveld ser vi ham som programleder for TV2s neste familiesatsning på mandagskvelder. Ni familier skal konkurrere i den sørlandske skjærgård - og her står både ære og familierelasjoner på spill.

- Det er bare lek - men på ramme alvor. Det skjer noe med folk når de blir med i en konkurranse. Du kan si hva du vil, men det er ingen som liker å tape, sier Skjelbreid til Side2.

- Unngikk ulykker

Konkurranseinstinktet til dem som deltar i «Familiens ære» er det ingenting å si på. De blir så revet med at de tar dristige sjanser.

- Det var en familie fra Lista som aldri hadde tatt i en båt før. Og faren snittet et skjær med et par millimeter. Det var bare flaks at det gikk bra.

- To andre familier ble så ivrige etter å sinke den motsatte båten, at de holdt fast i ripen til hverandre, fortsetter Carsten.

- Og så har du karen som kastet seg ut av båten i fart for å komme først i mål (!)

Samhold viktig

Innspillingen av «Familiens ære» foregikk i skjærgården i Lillesand noen hektiske uker sommeren 2005. Tre familiemedlemmer sendes ut i felten, mens syv personer sitter hjemme i stua via mobiltelefon og assisterer. Familiens samhold, kunnskap og konkurranseinstinkt er derfor viktig. Utfordringen er å kommunisere mest mulig pedagogisk og ikke la tidspress og en stresset situasjon ta overhånd.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: TV 2

- Kunne ikke deltatt

Carsten Skjelbreid som selv er et så utpreget konkurransemenneske medgir at han aldri hadde turt å stille i et slikt konsept sammen med fruen Cathrine.

- Å, nei. Vi kunne aldri vært med på noe sånt, humrer han og mener han nok hadde mistet besinnelsen.

- Du kan jo tenke deg hvordan det er å måtte forklare over telefon hvordan man monterer en gassgrill, mens personen i andre enden er rimelig stressa.

- Ligner en fotballkamp

Tv-seerne kjenner Carsten best fra TV 2 Sporten, men han var også programleder for «Best uten ball» for noen år tilbake. Han trives svært godt i programlederrollen, og mener «Familiens ære» i prinsippet ikke skiller seg fra å følge konkurranser på sportsarenaen.

- Forskjellen er at man ved dekningen av en fotballkamp vet at det hele skal foregår mellom to mål, mens her visste man aldri hvor familiemedlemmene tok veien, smiler han og understreker samtidig sin store sans for konseptet.

- Jeg synes det er godt tv. Det er vanlige familier som deltar og det er ingen som får vondt av det. Det er bare hyggelig underholdning.

- Hva imponerte deg mest ?

- Evnene til å holde roen og la være å kjefte, kommer det kontant.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag