RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Casher inn på aksjehandel

Sist oppdatert:
Verdipapirsentralen nyter godt av høy markedsaktivitet og bedrer samtidig marginene.
Verdipapirsentralen melder i dag at de bedret driftsresultatet for fjerde kvartal i 2005 til 40,52 millioner kroner, mot 23,75 millioner kroner i samme periode året før.

Selskapet hadde en omsetning på 92,3 millioner kroner i fjerde kvartal mot 71,4 i samme periode året før. Resultat etter skatt pr. aksje ble i fjerde kvartal 5,93 kroner, sammenlignet med 3,22 kroner i samme periode året før.

Inntektsøkningen skyldes først og fremst et meget høyt antall transaksjoner på grunn av høy markedsaktivitet, men også økt salg av tjenester. Styret foreslår at selskapet betaler ut et utbytte på 16 kroner for 2005 til aksjonærene.

Casher inn

Driftsmargin i fjerde kvartal økte til 43,9 prosent fra 33,3 prosent i samme periode året før. Selskapet bedret også EBITDA-marginen fra 33,9 prosent til 50,4 prosent i perioden.

Konsernet har i fjerde kvartal hatt en økning i likviditetsbeholdningen på 29 millioner kroner hvorav 44 millioner kroner er tilført fra driften, mens 15 millioner kroner er brukt til investeringsaktiviteter.

Utsiktene

- Styret har forventninger til videre vekst gjennom økt aktivitet innenfor kjerneområdene og innen tilknyttede områder. All erfaring tilsier imidlertid at aktiviteten i aksjemarkedet går i bølger. Det er derfor usikkerhet knyttet til aktiviteten fremover hva angår transaksjonsvolumer, skriver selskapet i en melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere