Castros niese ville stemt på Obama

San Francisco (NTB-AFP): Datteren til Cubas president Raul Castro, som er på et omstridt besøk i USA, roser president Barack Obamas ja til homofile ekteskap og sier hun ville stemt på ham.

- Jeg tror han er oppriktig og taler fra hjertet. Det er noe han tror på. Hvis jeg var amerikansk, ville jeg stemt på ham, sa Mariela Castro under et besøk i San Francisco idet hun ga Obama en støtte han kanskje ikke trenger.

Castro, som også er Fidel Castros niese, kritiserer imidlertid USA for ikke å heve blokaden av Cuba som har vart nesten siden revolusjonen for over 50 år siden.

Hun beskylder «små kriminelle grupper» for å hindre et bedre forhold mellom USA og Cuba, og ber amerikanerne presse regjeringen til å heve sanksjonene.

Til tross for republikansk kritikk fikk Mariela Castro visum for å delta på en konferanse for Latin-Amerika-forskere i San Francisco.

På Cuba står den 50 år gamle sexologen som leder det nasjonale senteret for seksualundervisning, i spissen for kampen for homofiles rettigheter. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.