*Nettavisen* Nyheter.

Catfight i sirkus Miss World

Lørdag kan Helene Tråsavik blir Miss World. Hvor stort er det? Og hva kan du gjøre for at Norge skal vinne? Se bildene og les alt om Miss World-sirkuset her.

09.12.05 11:11

(SIDE2): Miss World er verdens største skjønnhetskåring. I sitt 55. år er det 102 land som deltar, fordelt over samtlige av verdensdelene. Programmet sendes i rundt 160 land, og i fjor var det 1,8 milliarder som fulgte finaleshowet.

- I mange land er det større enn OL, sier Geir Hamnes til Side2.

  • Se stor bildespesial av missene i bikini nederst i artikkelen

Historisk tv-avstemming
Showet skaper tv-historie med å gjennomføre verdens største tv-avstemming i forkant. Helt frem til 12 timer før finalen kan folk verden rundt stemme på sin favoritt. Aldri før har det blitt gjennomført en så omfattende avstemmingen, skriver Miss World på sine nettsider.

Her i Norge sendes Miss World-finalen tilnærmet direkte på TV 2 Zebra på dagtid lørdag. Lørdag kveld sendes showet på TV 2, med Kathrine Sørland og Geir Hamnes i kommentatorstolen.

«Helene har gjort en kjempejobb for Norge»

Geir Hamnes

Ren kvinnejury
For første gang i historien er det kun kvinner i juryen. Det er med andre ord duket for en skikkelig catfight både foran og på podiet i den staselige konkurransen. Ni av jurymedlemmene er tidligere Miss World-vinnere. Blant dem finner vi blant annet tyrkiske Azra Akin, som ble Miss World i 2002 - året Kathrine Sørland var en av favorittene og til slutt plasserte seg som nr.4.

Den tiende personen er presidenten i Miss World Organisasjonen, Julia Morley.

Helene sterk ufordrer

I årets finale har man delt i verden i seks geografiske soner. To fra hvert område går videre i konkurransen. Helene Tråsavik (19) er plassert i gruppen Nord Europa sammen med 18 andre kandidater. Hennes to sterkeste utfordrere er, i følge Geir Hamnes, kandidatene fra Island og England.

  • Se bildene av missene i bikini nederst

Hos GlobalBeauties.com som dekker all verdens missekåringer, har ekspertene rangert Helene som en av de sterkeste utfordrerne. Men deres favoritter er Island og Sveits.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: afp/scanpix

Miss Cyber Press

Sveits, Island og England hevdet var også sterke kandidater under kåringen av Miss Cyber Press, der lesere verden over stemmer frem sin favoritt. Dette var konkurransen der Kathrine Sørland gikk av med seieren i 2002. I år gikk prisen til Fillipinenes kandidat. Norge hevdet seg ikke blant topp 16.

Miss Cyber Press går ikke automatisk til finalen. Det gjør derimot de vinneren av «Beauty With A Purpose», som offentliggjøres under finalen.

- Helene kan ha en sjanse her. Hun har skrevet at hun vil jobbe i sitt andre hjemland, Thailand. Der er fortsatt behov for mye bistandsarbeid etter tsunami-katastrofen i fjor, sier Hamnes til Side2.

Vinneren av «Beach Beauty 2005» ble kåret tirsdag. Vinneren var Yulia Ivanova fra Russland. «Talent 2005» ble vunnet av Kmisha Victoria Counts fra De Amerikanske Jomfruøyene. Begge disse to får videre til finalen.

Nakenbilder og skandaler

Skandalene har ikke uteblitt ved årets Miss World-forberedelser. Seks deltakere ble matforgiftet, men alle skal være i fin form nå.

En av deltakerne blir gransket for nakenbilder, og Miss Tyskland lot være å dukke opp og sendte en dårligere kandidat i stedet.

Helene het potet

Helene Tråsavik endte blant topp 15 da hun deltok i Miss Universe tidligere i år. Frem mot finalen i Miss World har hun også fått mye oppmerksomhet, og har vært en av gjengangerne hos de største bookmakerne. I skrivende stund er hun ranket som nummer fire hos Unibet. Hos Centrebet har hun lagt høyt tidligere, men er nå sunket ned til 14. plassen.

Modelltilbud til Helene

Geir Hamnes kaller seg selv nøkternt optimistisk i forkant av lørdagens finale.

- De nye reglene gjør at kun to kandidater går videre fra hver region. Det er folk som stemmer disse frem, og Helene har sterk konkurranse i England og Island. Derfor tror jeg det blir to av de tre som går videre, sier han til Side 2.

- Uansett har Helene gjort en kjempejobb for Norge. Og hun har fått flere tilbud om modelloppdrag i USA som kan være aktuelle etter Miss World.

  • Få oversikt over tv-helgen i tv-guiden

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag