RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cato og Eirik om V65

Både Cato Antonsen og Eirik Høitomt kjører flere interessante hester på Bjerke i kveld

Klikk her for Nettavisens V65-tips

Tre oppsitt og samtlige med vinnersjanser skulle borge for oppmerksomhet hos spillerne. At kusken i tillegg heter Cato Antonsen og at både Haugdokka, Rigel Elden og Smedprinsen er kapable, men usikre kaldblodshester, gjør at de alle tre er verdt oppmerksomhet.

1 Smedprinsen (V65-6) er nok den mest stabile av Momarkentrenerens oppsitt onsdag fra sitt innerspor over 2600 meter. Hingsten var tilbake i seiersringen sist og kan gjenta hvis det løser seg. Den verste konkurrenten er nok en gang en Mjølnerød-hest.

-Smedprinsen var veldig bra sist og svarte ut Hellin Best hele veien. Jeg tror neppe at vi klarer å forsvare sporet, han er ikke av de raskeste fra start. Men, har ikke så mye å si over lang distanse. Det løser seg som regel et sted underveis og min hest er sterk og liker seg over distansen. Skal regnes med en fin sjanse igjen, vurderer Antonsen.

-Mer enn god nok
Galopplystne 9 Haugdokka (V65-1) har vunnet to av tre ganger hun har holdt seg i trav, men det har vært veldig mye galopp så langt i karrieren. Cato advarer for hoppa i feilfri utgave.

-Haugdokka er mer enn god nok i feilfri utgave, men hun er fersk og hestredd enda. Hun skvetter når det kommer hester innpå henne og galopperer lett. Hun må ut i løp for å lære og de gangen hun går feilfritt, er hun som sagt mer enn god nok i grunnlaget sitt. Skal regnes tidlig, anbefaler Cato.

-Kan overraske
3 Rigel Elden (V65-4) har ikke sprunget inn ei krone på de siste fem startene, men så dårlig er ikke vallaken, mener Cato som har krysset mållinjen først seks ganger med Rigel Elden.

-Rigel Elden er i bedre form enn raden og jeg synes han er på gang igjen nå. Med litt klaff, er han god nok til å kjempe der framme. Kan overraske!

Han har en rekke outsiderbetonte hester å kjøre på Bjerke idag. Ofte er det under slike omstendigheter Eirik Høitomt gjør det aller best.

Han har langtfra noen blytunge favorittoppsitt når han i kveld tar turen til Bjerke, men han har mange oppsitt som er såpass interessante at de kan resultere i seier med litt klaff.

- Jeg får håpe at det løser seg med posisjoner og at jeg kjører med "flyt". Da kan det kanskje bli en seier i kveld og, sier Eirik Høitomt. Han vurderer kveldens oppsitt slik:

- 13 Myrviks Frida (V65-1) har jeg ikke kjørt, men utfra programmet virker hesten å være i bra form. Kan kanskje være en luring i et hoppeløp?

- 8 Vic Van Cornjum (V65-2) har vært god i sine to første løp i Norge. Jeg veg ikke hvordan han takler voltestart, men på sitt beste duger han vel i et løp som dette?

- 14 Spenda M. Aud (V65-3) brukte mye krefter i en omstart på Sørlandets travpark sist. Hun stummet litt den siste biten, men jeg syntes hun fullførte bra. Nå blir det ryggløp og full speed til slutt. Jeg tror vi henter mange på slutten, kanskje alle, men annen rekke på tillegg er jo ikke mye å rope hurra for. Vi er avhengige av tur for å vinne.

- 6 Vir (V65-6) er i form, men jeg tror ikke stayerdistanse er noen fordel. En bra plassering bør det bli, men jeg tviler litt på seier, avrunder Eirik Høitomt.

Kilde: Norsk Rikstoto

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere