*Nettavisen* Nyheter.

Catwalk-mote skaper hodebry

Lettkledde modeller som viser brystene på catwalken har den siste tiden skapt en hissig debatt. I Thailand innføres nå en ny lov etter at unge kvinner har adoptert den toppløse moten.

Under årets store moteuker I Paris, New York, London og Milano har moteshowene blitt stadig dristigere. Og noen av modellene har overlatt svært lite til fantasien.

Designere kritiserer egen bransje
For en tid tilbake gikk designerne Giorgio Armani, Valentino og Carla Fendi hardt ut mot nakenheten som preger moteshowene.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Nå for tiden trenger du en naken rumpe selv om du bare skal lansere en håndveske, uttalte Armani til Sunday Times.

Valentino uttalte i forbindelse med denne debatten at dagens mote gikk mot en type kvinne som ser ut som en mykporno-stjerner.

Samtidig hevdet designerne også at det var en utrolig liten del av klærne som ble vist frem på catwalken som faktisk havnet i butikker der vanlige folk kunne kjøpe dem.

Forbyr bare bryster
Derfor mente de at de dristige moteshowene var et resultat av designerne stadig måtte tøye grensene for å få oppmerksomhet rundt sine show. Interessen for klær som aldri havnet i butikkene ville vært mye mindre dersom de ikke ble presentert av halvnakne modeller.

I Thailand har de lettkledde modellene skapt en ny trend der unge piker etterligner sine forbilder og går med gjennomsiktige bluser, gjerne med små lapper som dekker brystvortene, skriver Ekstrabladet.

Men må dette ta slutt mener en gruppe politikere. De jobber nå med en ny lov som skal gjøre det ulovlig for kvinner å vise frem brystene på offentlige steder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.