*Nettavisen* Nyheter.

Cavendish nærmer seg rød poengtrøye

Foto: LUK BENIES (Afp)

Avlyst etappe øker britens sjanser betraktelig.

Mark Cavendishs mulighet til å fullbyrde sin samling av poengtøyer fra samtlige grand tours ble straks mye bedre da Giro d’Italias 19. etappe ble avlyst grunnet snøfall.

Omega Pharma-Quick Step-spurteren holder en skral, firepoengs ledelse over Cadel Evans (BMC) i kampen om den røde poengtrøyen, og avlysningen av fjelletappen fredag betyr at briten holder fast på den ledelsen foran lørdagens fjelltopp-avslutning på Tre Cime di Lavaredo.

Den avslutningen passer åpenbart Evans bedre enn ikke-klatrer Cavendish, og BMCs australske kaptein har muligheten til å sanke verdifulle poeng i den kuperte finalen.

Tour de France-vinneren fra 2011 mistet etter all sannsynlighet muligheten til å vinne årets giro torsdag, da Vincenzo Nibali – rittets dominante leder som har holdt den rosa ledertrøyen siden etappe åtte – befestet sin posisjon i rosa med en svært overbevisende seier i bakketempoen til Polsa.

Evans ligger nå over fire minutter bak italieneren og vil derfor være veldig interessert i å sikre seg den røde poengtrøyen – som en påskjønnelse inn mot sommerens Tour de France.

Venter på Brescia
Men lørdagens etappe er også dekorert med en innlagt spurt hvor Cavendish har en realistisk mulighet til å sanke flere poeng, og dermed øke forspranget før stigningen til Lavaredo begynner.

Isle of Man-rytteren, som i fjor tapte poengtrøyen til Joaquim Rodríguez med ett fattig poeng, venter nok også utålmodig på den flate, avsluttende etappen til Brescia søndag.

Der kan Cavendish, som allerede har vunnet poengkonkurransen i både Vuelta a España og Tour de France, sikre seg nok poeng til å hente hjem trøyen han mangler i samlingen sin.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag