RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: LUK BENIES (Afp)

Cavendish nærmer seg rød poengtrøye

Avlyst etappe øker britens sjanser betraktelig.

Mark Cavendishs mulighet til å fullbyrde sin samling av poengtøyer fra samtlige grand tours ble straks mye bedre da Giro d’Italias 19. etappe ble avlyst grunnet snøfall.

Omega Pharma-Quick Step-spurteren holder en skral, firepoengs ledelse over Cadel Evans (BMC) i kampen om den røde poengtrøyen, og avlysningen av fjelletappen fredag betyr at briten holder fast på den ledelsen foran lørdagens fjelltopp-avslutning på Tre Cime di Lavaredo.

Den avslutningen passer åpenbart Evans bedre enn ikke-klatrer Cavendish, og BMCs australske kaptein har muligheten til å sanke verdifulle poeng i den kuperte finalen.

Tour de France-vinneren fra 2011 mistet etter all sannsynlighet muligheten til å vinne årets giro torsdag, da Vincenzo Nibali – rittets dominante leder som har holdt den rosa ledertrøyen siden etappe åtte – befestet sin posisjon i rosa med en svært overbevisende seier i bakketempoen til Polsa.

Evans ligger nå over fire minutter bak italieneren og vil derfor være veldig interessert i å sikre seg den røde poengtrøyen – som en påskjønnelse inn mot sommerens Tour de France.

Venter på Brescia
Men lørdagens etappe er også dekorert med en innlagt spurt hvor Cavendish har en realistisk mulighet til å sanke flere poeng, og dermed øke forspranget før stigningen til Lavaredo begynner.

Isle of Man-rytteren, som i fjor tapte poengtrøyen til Joaquim Rodríguez med ett fattig poeng, venter nok også utålmodig på den flate, avsluttende etappen til Brescia søndag.

Der kan Cavendish, som allerede har vunnet poengkonkurransen i både Vuelta a España og Tour de France, sikre seg nok poeng til å hente hjem trøyen han mangler i samlingen sin.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere