RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

CDU vant delstatsvalget i Saar

Saarbrücken (NTB-DPA-AFP): De konservative kristeligdemokratene (CDU) vant valget i den sørtyske delstaten Saar med større margin enn ventet. Men for det liberale fridemokratiske partiet FDP ble valget en katastrofe.

FDP fikk bare 1,2 prosent av stemmene ved søndagens valg, viste resultatene mandag. Siden sperregrensen er på 5 prosent, faller partiet dermed ut av landdagen - delstatsforsamlingen - i delstatens hovedstad Saarbrücken.

FDP sitter i koalisjon med statsminister Angela Merkels konservative søsterpartier CDU og CSU i sentralregjeringen i Berlin. Velgerne sparket i fjor partiet ut av fem andre landdager, og nå går altså også representasjonen i Saarbrücken tapt.

Det sosialdemokratiske opposisjonspartiet SPD fikk klar framgang ved valget i Saar, og endte på andreplass bak CDU. Det ventes at sosialdemokratene og kristeligdemokratene nå vil danne en storkoalisjon i Saar, som er en av de minste av Tysklands 16 delstater.

Det venstresosialistiske partiet Die Linke gikk klart tilbake, men greide likevel å ta tredjeplassen bak CDU og SPD. Det samfunnskritiske Piratpartiet greide sperregrensen med god margin og rykker nå inn i landdagen i Saar. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere