RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cecilia ble seksuelt misbrukt som 12-åring på asylmottak


BLE MISBRUKT: Cecilia Dinardi har i alle år hatt et sterkt engasjement for unge asylsøkere. Når forteller hun at hun selv ble misbrukt på asylmottak.
BLE MISBRUKT: Cecilia Dinardi har i alle år hatt et sterkt engasjement for unge asylsøkere. Når forteller hun at hun selv ble misbrukt på asylmottak. Foto: Morten Holm (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Han begynte å kalle meg kjæresten sin. Jeg var 12, sier advokatfullmektig Cecilia Dinardi.

Allerede som 16-åring begynte Cecilia Dinardi å engasjere seg for styrke rettighetene i barnevernsbarn. Selv var hun 12 år gammel da hun kom til Norge som flyktning sammen med sin mor og søsken. De første 18 månedene bodde hun på asylmottak i Drevsjø i Hedmark.

Nå forteller Dinardi, som i dag er advokatfullmektig i Advokatfirmaet Elden, at hun selv ble seksuelt misbrukt på asylmottak som 12-åring.

Til Aftenposten forteller Dinardi at overgriperen var en mann fra Albania i 30-årene. Mannen var hyggelig mot henne, og en dag ble hun med ham på rommet, der han forgrep seg på henne.

- Da begynte han å kalle meg «kjæresten min». Etter det gjorde jeg alt jeg kunne for å unngå ham. Jeg sluttet å gå til oppholdsrommet, forteller hun.

En annen gang ble hun og et annet barn lokket inn på rommet til en annen man, som onanerte foran dem.

Dinardi fikk ikke hjelp på mottaket da hun ba om det.

- Asylbarn er like utsatt i dag når de bor tett sammen med enslige voksne, traumatiserte menn. Det bør ikke skje, sier hun til Aftenposten.

- Jeg bestemte seg for å fortelle da jeg satt på konferansen til Redd Barna hvor rapporten ble lagt frem om minoritetsbarn og seksuelle overgrep, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere