Cecilie Skog avbryter Nordpol-ekspedisjon

Foto: Morten Holm (Scanpix)

Må snu etter 13 dager.

21.06.11 17:38

De erfarne ekspedisjonsfarerne Cecilie Skog og Rune Gjeldnes skulle bli de aller første personene som på sommerstid nådde Nordpolen uten etterforsyninger. De startet ferden 7. juni fra Cape Discovery som ligger helt nord i Canada.

- Ingen skam å snu
Cecilie Skog blogger om ferden for nettsiden Ut.no, som er et samarbeid mellom NRK og Den Norske Turistforening. Tirsdag skriver hun på bloggen at «det er virkelig ingen skam og snu».

Grunnen til at de to nå avbryter ekspedisjonen er at de på dette tidspunktet ikke har kommet så langt som de hadde planlangt.

«Vi hadde på forhånd laget en ganske romslig og etter vår mening realistisk tidsplan, men den er sprengt for lenge siden. Hvis vi fortsetter nordover nå, så kan konsekvensen være at vi setter i gang en redningsaksjon midt ute på Polhavet om 4–5 uker, og det ønsker vi ikke.», skriver skog i bloggen.

Stolte
Skog og Gjeldnes hadde en avtale med en isbryter som skulle møte de på 90 grader nord 27. juli, og de ser at dette ikke kommer til å gå og derfor må de nå snu.

Skog skriver videre at de er stolte over å ha kommet så langt som de gjorde, selv om det ikke var dette de håpet på, da de begynte planleggingen for ett år siden.

Her kan du lese Cecilie Skogs blogg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.