RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Knut Falch (SCANPIX)

Celina ikke lenger mektigst

Sist oppdatert:
For et år det har vært. Millioner har forsvunnet, en rik mann har kommet til - og i dag har hun bursdag.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Norges kanskje mest profilerte forretningskvinne fyller tirsdag 35 år. Med det legger Celina Midelfart bak seg et år med store endringer både i finans- og kjærlighetslivet.

NA24 - din næringslivsavis

Selv om det siste året ikke har behandlet børsverdiene hennes så godt har hun til gjengjeld funnet kjærligheten og dannet superparet med en av Norges aller mektigste finansmenn.

Norges mektigste
Rett før jul i fjor havnet Celina på førsteplass på en liste der Dagbladet kåret «Norges mektigste under 35 år». Hun fikk selskap av direktør i Innovasjon Norge Gunn Ovesen, kommunikasjonsrådgiver Sigurd Grytten og departementsråd Anne Kari Lande Hasle.

I starten av januar erklærte John Fredriksens høyre hånd Tor Olav Trøim til en folkesatt forsamling at han hadde med seg en venninne. Hun viste seg å ikke være noen ringere enn Celina Midelfart.

Celina fulgte så opp under et foredrag ved NTNU i Trondheim i forrige uke med å si at hun hadde funnet drømmemannen.

- Næringslivsdagene her på NTNU er som en speed-date innenfor rekruttering til norsk næringsliv. Nå har jeg allerede funnet mannen i mitt liv, så det er ikke derfor jeg er her, sa hun foran flere hundre studenter, ifølge NA24 Trondheim.

Dermed har en av Norges mektigste menn knyttet svært så tette bånd med en av Norges mektigste kvinner.

Men det er ikke bare den nyfunne kjærligheten som har gitt Celina medieoppmerksomhet det siste året. Børsverdiene hennes har fått merke finansuroen.

Fjerde generasjon Midelfart
Celina Midelfart, med økonomistudier ved London School of Economics og Stern School of Business i New York, ble i 1999 fjerde generasjon bak roret i Midelfart Holding, som ble etablert i 1924.

Hun har i perioden styrt selskapet bort fra kosmetikk og over mot helse- og velværeprodukter. Hun har blant annet etablert en egen helsedivisjon med utvikling av egne produkter. Totalt finnes det åtte forskjellige Midelfart-selskaper registrert i Brønnøysund.

Norgesrettighetene for kjente merkevarehus, som giganten Procter & Gamble, har i lang tid vært gull verdt for Midelfart-jentene. Allerede for ti år siden meldte Dagbladet at halvparten av alle hårvasker, 40 prosent av hårfargingen og hver tredje tannpuss i Norge skjedde med Midelfart-produkter.

På Kapitals liste over de 400 rikeste i Norge troner Celina sammen med sin søster Hermine på en delt 297. plass med en formue på 550 millioner kroner. Stemoren deres Tove Kvammen Midelfart troner noe høyere med en formue på 620 millioner kroner. For øvrig var redaktør, finansmann og eier av Kapital Trygve Hegnar en venn av Midelfart-jentenes avdøde far.

Han har vært rådgiver for familien og overtatt styreledervervet i familiebedriften som har vært drevet over fire generasjoner.

Felles for alle de tre arvingene til Finn-Erik Midelfart er at de har mesteparten av formuene plassert i selskapet Midelfart Holding. Alle har også betydelige eiendomsinvesteringer og private likvide midler.

Så bare muligheter
Rett før jul i desember 2005 meldte Midelfart Holding at de kjøpte 26,6 prosent av det svenske børsnoterte selskapet Wilh. Sonesson fra selskapets gründer og styreleder Bo Håkansson. Det ble ikke oppgitt noen pris, men hvis den omtrent tilsvarer børskurs, så betalte Midelfart i størrelsesorden 200 millioner kroner for posten.

Så i november 2006 kjøpte Sonesson opp Midelfart for 425 millioner kroner og skapte med det selskapet Midelfart Sonesson, som er en nordisk storspiller innenfor blant annet kosmetikk. Millionene gikk til familieselskapet Midelfart Holding AS, som Celina eier sammen med sin stemor, Tove Kvammen Midelfart, og søsteren Hermine Midelfart.

Til gjengjeld for avtalen forpliktet Midelfart Holding seg til å kjøpe seg opp til 27,1 prosent av det nye selskapet Midelfart Sonesson AB.

– Vi ser bare muligheter med dette, sa Midelfart da.

Men siden den gang har Midelfart Sonesson opplevd at aksjekursen på A-aksjene har rast med over 65 prosent og B-aksjene med over 58 prosent på børsen i Stockholm. Over 600 millioner svenske kroner har forsvunnet i selskapets markedsverdi, noe som igjen gjør at over 100 millioner kroner av Midelfarts verdier har forduftet.

I tillegg har Dagens Næringsliv meldt at den ene storkunden etter den andre forsvinner i Norge.

Blant de mektigste
Men selv om Celina har måtttet overlate tronen som «Norges mektigste under 35» til andre og har sett millionverdier forsvinne på børsen så kan hun se frem til å feire 35 årsdagen som den ene halvdelen av Norges nye superpar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere