(Spillmagasinet): Midelfart Invest, Celina Midelfarts investeringsselskap, har kjøpt seg inn i den norske spillutvikleren Funcom med 325.000 aksjer, skriver Finansavisen.

Det tilsvarer en investering på rundt én million kroner, og sender Midelfart til 17. plass over de største aksjeeierne i Funcom.

Funcoms storsatsing «Age of Conan: Hyborian Adventures» ble lansert i mai 2008, men har så langt ikke vært den suksessen spillselskapet håpet på. I midten av januar annonsert Funcom at de stenger flesteparten av serverne «Conan» spilles på.

Funcom har ikke gått ut med hvor mange aktive spillere «Age of Conan» har, men sammenslåingen av serverne antyder at det er betraktelig færre enn forventet.

Analytiker Fredrik Thoresen i DnB NOR anslår overfor Finansavisen at «Age of Conan» har rundt 70.000 spillere. I august 2008 annonserte Funcom at spillet hadde 400.000 aktive spillere.

Markedet har svart på den langvarige spillerflukten med å sende Funcom-aksjon fra litt over 55 kroner i fjor vår til dagens nivå på rundt tre kroner.

Verdien på funcomaksjen har samtidig steget med 15 prosent siden 1. januar 2009, ifølge DN.nos aksjeoversikt. Funcom jobber nå med å gjøre «Age of Conan» bedre for spillere som har kommet langt i spillet, og skal også være i rute med den første, store utvidelsen av spillet.

På forsiden finner du flere gode saker om spill.