RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cermaq på vei til børsen igjen

Sist oppdatert:
Det statlige oppdrettsselskapet Cermaq skal trolig forsøke seg på en børsnotering igjen neste sommer
Dermed kan fiskeprofilen på Oslo Børs bli enda sterkere. Onsdag ble det meldt at nederlandske Nutreco ønsker å få sin opprettsdel, tidligere Hydro Seafood inn på Oslo Børs gjennom en fusjon med Pan Fish.

Cermaq hvor staten er største eier har forsøkt en gang tidligere gjennom fusjonsforsøket med Fjord Seafood våren og sommeren 2002. Det havarerte, men ifølge Dagens Næringsliv har Cermaq i løpet av det siste året gjort seg klar for en børsnotering. Blant annet ved å halvere rentebærende gjeld og forbedre resultatene.

Sentrale kilder sier til avisen at det blir børsnotering i løpet av det neste halve året, og adm. direktør Geir Isaksen er også klar for notering.

- Vi er tydelig på at vi vil børsnoteres når forholdene ligger til rette for det. Vi har styrket oss finansielt, og det er lysning i markedet generelt, noe som gjør at forholdene ligger bedre til rette for børsintroduksjon. Jeg håper det kan skje i løpet av 2004, men det er helt opp til eierne å bestemme, sier Isaksen til DN.

Ifølge DN er Fjord fortsatt en aktuelle fusjonspartner dersom selskapet får ryddet opp i problemene sine. Pan Fish skal være mindre aktuell, men ikke utelukket for Cermaq.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere