RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cermaq stopper Fredriksen

Sist oppdatert:
Statens fiskeselskap Cermaq stopper investoren John Fredriksens og partneren Tor Olav Trøims fusjonsplaner i den norske oppdrettsnæringen
(Bilde: Tor Olav Trøim)

Cermaq øker sin eierandel i Follalaks og blir majoritetsaksjonær med inntil 85 prosent av aksjekapitalen.

Dermed benytter Cermaq sin forkjøpsrett av aksjene i Follalaks. I forbindelse med en refinansiering av Follalaks våren 2004, tok Cermaq over på 34 prosent av aksjene i Follalaks. DnBNOR ble sittende med 51 prosent, mens lokale aksjonærer ble sittende igjen med 15 prosent.

DnB Nor valgte i sommer å selge sine aksjer til John Fredriksens Geveran Trading. De eksisterende aksjonærene hadde imidlertid forkjøpsrett på aksjene i tredve dager.

- Styret i Cermaq har besluttet å utøve sin forkjøpsrett, og vil tre inn i avtalen mellom DnBNOR og Geveran Trading. Den endelige eierandelen vil avhenge av om de øvrige aksjonærene velger å utøve sin forkjøpsrett eller ikke. Aksjeposten vil i så fall bli fordelt forholdsmessig mellom Cermaq og disse. Cermaq vil uansett bli majoritetsaksjonær i Follalaks etter kjøpet, heter det i meldingen fra Cermaq lørdag.

Cermaq øker dermed sin årlige produksjonskapasitet på laks til over 100.000 tonn. Aksjekjøpet er et ledd i selskapets langsiktige strategi om satsing på oppdrett i alle hovedmarkeder.

- Dette er en bekreftelse på det som har ligget i vår strategi i flere år, nemlig å satse på oppdrett også i Norge ved siden av våre posisjoner i Mainstream-selskapene i Chile, Canada og Skottland, skriver konsernsjef Geir Isaksen i Cermaq.

Follalaks har 22 oppdrettekonsesjoner med en forventet produksjon på 14.000 tonn. Selskapet driver sin oppdrettsvirksomhet i Nordland og Finnmark og omsetter for omkring 350 millioner kroner årlig. Årsresultatet før skatt i 2004 var 12 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere