Cervélo fortsetter dominansen

Foto: Plusbank Cervélo

Jon Anders Grøndahl vant Grenland Grand Prix.

14.08.10 20:54

Det tredje av årets fem ritt i norgescupen gikk av stabelen lørdag. Grenland Grand Prix kjøres i løypene som neste år vil være de offisielle NM-løypene.

Adrian Gjølberg fra Plussbank Cervélo vant NC-rittet på Eidsvoll og leder cupen sammenlagt. I Grenland var det en av Gjølbergs lagkamerater, Jon Anders Grøndahl, sin tur.

- På slutten var jeg sliten, men jeg tror alle var slitne. Jeg kom avårde med Ziesler, vi samarbeida bra også tok jeg spurten, sier Grøndahl til procycling.no.

Grøndahl-dobbel
Jon Anders Grøndahl var altså mannen som trakk det lengste strået. Med dette har Grøndal gjort rent bord i Grenland, rytteren fra Nes i Akershus vant også gaterittet som ble arrangert fredag.

Grøndahl vant foran Johan Fredrik Ziesler fra Team Sparebanken Vest-Ridley. Ziesler var også på pallen på Eidsvoll, da han ble tredjemann.

Ziesler og Grøndahl rykket fra et tynt hovedfelt mot slutten av løpet og gjorde opp seg i mellom om seieren. I spurten var Grøndal overlegen. Seierherren kunne fortelle at Plussbank hadde god kontroll på løpet.

- Laget hadde veldig god kontroll, vi satt med fire stykker i den fremste gruppa. Da var det kanskje ti-femten mann igjen.

Den siste pallplassen gikk til Lorents Ola Aasvold fra TVK. Trønderen var å forventet å gjøre sine saker godt etter å ha vist god form i Tour of Jämtland for ikke langt tilbake.

Plussbank beholder trøya
Norgescup-lederen Adrian Gjølberg var med langt fremme også på Grenland og krysset målstreken som fjedemann. Gjølberg beholder med det ledelsen i cupen.

- Målet var å bringe Adrian i en god posisjon så han fikk spart mye krefter og forsvart trøya. Når vi klarer det og får en seier i tilegg er det deilig, forteller Jon Anders Grøndahl.

Uten at de offisielle listene er ute går procycling.no ut i fra at Lorents Ola Aasvold og Johan Fredrik Ziesler deler andreplassen med 900 poeng.

Gjølberg står etter Grenland Grand Prix bokført med 1104 poeng.

- Det er et mål å beholde den trøya helt til Sandnes, avslutter Grøndahl.

Resultater
1 Jon Anders Grøndahl (Plussbank Cervélo)
2 Johan Fredrik Ziesler (Sparebanken Vest-Ridley)
3 Lorents Ola Aasvold (TVK)
4 Adrian Gjølberg (Plussbank Cervélo)
5 Kristian Forbord (CK Nor)

Norgescupen, ikke offisielt
1 Adrian Gjølberg (Plussbank Cervélo) 1104
2 Johan Fredrik Ziesler (Sparebanken Vest-Ridley) 900
2 Lorents Ola Aasvold (TVK) 900

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.