Gå til sidens hovedinnhold

- Chávez kan tas i ed selv om han ikke rekker tilbake

Caracas (NTB-AFP): Venezuelas visepresident sier at det ikke er noe i veien for å ta Hugo Chávez i ed som planlagt 10. januar, selv om han fortsatt ligger syk på Cuba.

Presidenten skal etter planen tas i ed for en ny presidentperiode den dagen, men forverring i kreftsykdommen hans den siste tiden har skapt spekulasjoner om hva som vil skje. Ryktene har også gått om hans død, noe familien har tilbakevist.

Visepresident Nicolás Maduro uttalte mandag at Chávez kan bli tatt i ed foran Høyesterett uavhengig av hvor han befinner seg 10. januar. Sammen med andre ministre ba han for lederens helse under en seremoni mandag.

Maduro nevnte imidlertid ikke noe om det i tilfelle vil innebære at høyesterettsdommere må fly til Cuba, hvor presidenten har undergått behandling siden 10. desember.

Hugo Chávez gjennomgikk nylig sin fjerde kreftoperasjon siden 2011. Flere opposisjonspolitikere har tatt til orde for nyvalg dersom han ikke rekker tilbake. Men opposisjonsleder Henry Capriles, som tapte presidentvalget mot Chávez i oktober, åpner nå for en utsettelse.

- Dersom presidenten ikke kan være til stede 10. januar for å bli tatt i ed foran nasjonalforsamlingen, har konstitusjonen løsninger på det, sier han. (©NTB)

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot