RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Charles hånte Sveriges kongefamilie

Sist oppdatert:
Prins Charles skal ha kommet med noen lite fordelaktige kommentarer om det svenske monarkiet til en BBC-journalist.

Det er BBCs tidligere kongerepoter Gavin Hewitt som ifølge Expressen avslører prins Charles forakt for de mindre monarkiene i Norden, som Sverige.

- Ikke folkelig
- Charles forstår ikke kritikken om at monarkiet i Storbritannia bør følge den mer folkelige modellen, skriver Expressen.

Charles skal mene at det er stor forskjell på et land med noen få millioner og det britiske monarkiet som hersker over 60 millioner mennesker.

Prins Charles sier at han har en forpliktelse å bo i Buckingham Palace og han mener regjeringen gir for lite penger til å holde monarkiet gående.

- Dumme uttalelser
Svenske statsvitere synes Charles' uttalelser er dumme.

- Et lands monarki bygger på dets kultur, vår kongefamilie skjøtter oppgavene sine på en glimrende måte, sier statsviter Olof Ruin til Expressen.

Den svenske kongefamilien har fått stor oppslutning etter at de var svært synlige etter tsunami-katastrofen. Statsviter Ruin mener Charles ser helt bort fra at Sverige og Storbritannia har helt ulik kultur og klassesystem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere