RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Charles Taylor dømt til 50 års fengsel

Sist oppdatert:
Leidschendam (NTB-AFP): Liberias tidligere president Charles Taylor er dømt til 50 års fengsel for medvirkning til krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i Sierra Leone.

- Den tiltalte er kjent skyldig i medvirkning til noen av de verste forbrytelsene i menneskehetens historie, sa dommer Richard Lussick ved FNs spesialdomstol for Sierra Leone under straffeutmålingen onsdag.

Charles Taylor ble i april kjent skyldig i elleve tiltalepunkter om medvirkning til krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i Sierra Leone. Bakgrunnen for kjennelsen er at han væpnet opprørsgruppen RUF i Sierra Leone mot betaling i såkalte bloddiamanter. Opprørerne brukte slavearbeidere i diamantgruvene og terroriserte Sierra Leone med drap, voldtekter, lemlestelser og bortføringer.

- Disse forbrytelsene har hatt fryktelige konsekvenser for familiene som ble rammet, og for samfunnet i Sierra Leone som helhet, sa Lussick.

Domstolens sjefanklager Brenda Hollis hadde nedlagt påstand om 80 års fengsel, men domstolen mente dette var for strengt og falt til slutt ned på 50 års fengsel for den 64 år gamle tidligere krigsherren.

Taylor har nektet straffskyld i saken. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere