Charlotte: – Et skikkelig kick

Foto: Paul Weaver (Side2)

Charlotte Thorstvedt blomstrer på catwalken for Fam Irvoll. Se bilder og video!

19.08.10 13:58

OSLO KONGRESSENTER (Side2): Det er mye som tyder på at Fam Irvoll må finne seg et større lokale neste gang hun inviterer til moteshow.

I en sal fullsatt til randen av kjendiser, motepresse og andre fashonistaer var det ikke mye område å bevege seg på da den fargerike designeren skulle vise sin vår- og sommerkolleksjon for 2011.

Og det er kanskje ikke så rart, for Fam byr ikke bare på motevisning når hun skal vise sine kreasjoner. I Oslo Kongressenter denne kvelden fikk publikum både en minikonsert med svenske Andreas Grega, en opptreden av Bulldog and the Chiuauas, samt premie på en film laget av Maria Kristiansen, med designeren selv som skuespiller.

– Jeg er skikkelig stolt av Fam.
Det var allikevel designerens kreasjoner folket hadde kommet for å få med seg, og som vanlig var det Charlotte Thorstvedt som ledet an under det fargerike moteshowet. Det så ut til at Thorstvedt koste seg på catwalken, og da Side2 møtte den vakre modellen rett etter visningen, la hun heller ikke skjul på at hun trivdes i søkelyset med Fam Irvolls design på kroppen.

– Det var som alltid dritgøy å gå visningen. Det er som å få en naturlig high, og et skikkelig kick, sier Thorstvedt entusiastisk.

Som vanlig presenterte designeren en kolleksjon full av farger, og morsomme detaljer – men i motsetning til tidligere kolleksjoner var denne langt mer bruksvennlig og vil sannsynligvis nå et større publikum.

– Klærne var helt fantastiske. Hun har latt seg inspirere av tegneseriefigurer, og blandet inn naturen i denne visningen. Det er mye håndlagde detaljer, og det er gjort så skikkelig. Jeg må si jeg er skikkelig stolt av Fam denne gangen, forteller Thorstvedt.

Og legger til.

– Hun har den samme stilen, men hun utvikler seg.

– Mer anvendelige klær
Vakre Maria Skappel var også til stede under motefesten, og selv om hun ikke ville snakke om sin forlovelse med Andreas Holzweiler, la hun villig ut om hva hun synes om moteshowet.

– Dette var kjempegøy, det er alltid gøy. Og denne gangen var klærne også mer anvendelig, sier Skappel, som så like fantastisk ut som alltid, i en lekker, grå kjole.

Som mange andre ønsket også Skappel seg Fam Irvoll design.

– Jeg likte veldig godt det strutteskjørtet, og den blå kjolen har jeg virkelig lyst på, avslører hun.

SE SIDE2S VIDEO FRA VISNINGEN HER:(artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

– Lyst på kjolene hennes
En annen som kunne fortelle at hun hadde lyst på kreasjonene til Fam, var popartisten Mira Craig.

Foto: Elin Reitan

– Jeg har ingen klær fra Fam enda, men jeg har lyst på noen av kjolene hennes, forteller Mira, til Side2.

Mira hadde også fått med seg barnevisningen som ble vist tidligere samme kveld, men det var hovedshowet hun så mest fram til.

– Det var en quirky barnekolleksjon, men det er voksenvisningen jeg gleder meg mest til å se, avslører hun.

SAMLESIDE: LES ALT OM MOTEUKA HER!

SIDE2 MENER:
Fam Irvoll greier nok en gang å overbevise både motepresse og andre designeksperter om at hun er en designer i verdensklasse. Selv om årets kolleksjon var noe nedtonet sammenlignet med tidligere produksjoner, greier hun å holde på stilen sin – og har laget en kolleksjon full av klær som er svært anvendelige, men som samtidig bærer Fams signatur.

Men når det er sagt, må det nevnes at til tross for mindre bruk av 3D-effekter, og andre crazy detaljer, greier Fam å lage fest. Ved hjelp av parykker, snakkebobler, og skulpturelle sko var det mer enn nok å kose seg med for de fremmøtte.

Med inspirasjon hentet fra tegneseriefigurer og naturen er det lett å la seg trollbinde inn i en eventyrverden, og det var flere ganger tilløp til trampeklapp når modellene spankulerte ned catwalken i skulpturelle sko, og fargerike frisyrer.

Og det er nettopp dette som er så bra med Fam Irvoll. Hennes uttrykk forblir uforandret, selv om hennes designer kontinuerlig utvikler seg!

SE BILDER FRA VISNINGEN HER:(artikkelen fortsetter under bildekarusellen)

3633

Barnekolleksjon
Foruten å lage barneklær for voksne, som hun selv kaller det, har Fam også laget en hel kolleksjoner for barn.

Med en egen motevisning sjarmerte de små, men svært talentfulle, modellene publikum med sin krumspring og søte smil. Med det tradisjonelle Fam-snittet, og de obligatoriske sterke fargene – så barna ut som miniutgaver av de voksne modellene som har figurert på catwalken til Fam de siste årene.

Det også ut som om barna koste seg, for også når Fam lager motefest for barn er oppmøte både stort og kjendisspekket.

– Barnevisningen blir et lite barnekalas av sukkersøte farger og små søte prinsesser med noen overraskelser, sa Fam til Side2 tidligere denne uken – og dette oppsummerer akkurat hva publikum fikk servert.

SE BILDER FRA BARNEVISNINGEN HER:

3632

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.