*Nettavisen* Nyheter.

Charlotte ble sjokkert da det plutselig smalt

Plutselig var det en felle i veien ved Danmarks plass: Et bekkalokk (som er bergensk for kumlokk) var ute av stilling. To biler kjørte ned i hullet sent torsdag kveld. Da BA var på stedet rundt midnatt, dirigerte politiet trafikken forbi den åpne kummen. Foto: Foto: Håvard Prestegården (Bergensavisen)

Kjørte rett ned i kumlokk.

12.12.14 08:05

(Bergensavisen) BERGEN: Bildet øverst i denne saken er tatt på Danmarks plass, noen meter forbi Bergens mest trafikkerte veikryss. Du ser sikkert at det mangler noe. Der det egentlig skulle vært et bekkalokk, er det bare et hull. (For uinnvidde: Bekkalokk er bergensk for kumlokk.)

Og det vet Charlotte Abrahamsen alt om. Sent torsdag kveld kjørte hun nemlig rett i hullet.

– Jeg skulle bytte kjørefelt, forteller hun om øyeblikket før smellen.

Så smalt det, airbagen ble utløst, og bilen fortsatte femti meter videre, med bekkalokket hengende fast under bilen, før Abrahamsen fikk stoppet.

– Jeg ble helt sjokkert. Hoppet bare ut av bilen, sier hun til BA.

Hun er uskadet, men fortsatt noe fortumlet da BA snakker med henne på stedet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Charlotte Abrahamsen var på vei hjem fra en kompis da hun ble utsatt for det uvanlige trafikkuhellet. Her er hun i telefonen med en venninne som skulle komme og hente henne. Foto: Håvard Prestegården (Bergensavisen)

Visste om hullet

Politiet visste at det var noe galt. Noen hadde nemlig ringt og sagt at bekkalokket «var delt i to». Den telefonen kom klokken 2327, og politiet hadde avtalt med Statens vegvesen at dette måtte ordnes.

Politiet var på vei til stedet da de noen minutter senere fikk en ny telefon.

– Da var det en bil som hadde kjørt oppi, sier Preben Wallestad, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt til BA.

Og:

– Deretter fikk vi melding om enda en bil som hadde vært nedi der. Men den var kjørbar etterpå, sier Wallestad.

Vet ikke hvorfor

Det er noe uklart om bekkalokket var helt eller delvis borte da Charlotte Abrahamsen kom kjørende. Det hadde i alle fall løsnet. Årsaken til det, er heller ikke klar.

– Det har vært asfaltarbeid der, så muligens har det noe med saken å gjøre. Men det vet vi ikke. Det skjer jo av og til at bekkalokk letter på grunn av vanntrykket, men det har det ikke vært noen mistanke om denne gangen, sier Wallestad.

Klikk på bildet for å forstørre.

Bilen til Charlotte Abrahamsen har fått noen skrammer og bulker i fronten. -Men jeg tror nok de største skadene er under bilen, sier bileieren. Foto: Håvard Prestegården (Bergensavisen)

Les flere saker hos Bergensavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.