RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kenneth Mellem (Glåmdalen)

Charlotte er på ballejakt

Charlotte Omsted Mohn mener at elgballer er en delikatesse, og hun vil ha baller på matfatet.

Charlotte Omsted Mohn lengter etter å sette tennene i ei elgballe. Den er ikke så veldig imponerende. Med riktig behandling og stell, har Omsted Mohn tro på at de edlere delene til skogens konge kan glede henne.

– Jeg trengte elgballer til et prosjekt, og da kom jeg på at dette kan være en delikatesse. Saueballer brukes, så hvorfor ikke elg. Tenk for en markedsføring av distriktet om vi i oktober og november kunne ha ferske elgballer i butikkene, sier Charlotte Omsted Mohn til Glåmdalen.

Sure

Hun håper at elgjegere tenker på henne når de feller okser i resten av elgjakta. Hun vil ha ballene. Fra elgen, altså.

– Hva smaker det av dem?

– Jeg har aldri hatt ei balle i min munn, ler Charlotte, som mener at ei balle kan brukes til det meste. Når hun tenker etter, tror hun smaken er mild og mør.

– I fjor var jeg litt for sent ute. Jeg fikk tak i fem stykker, men de ble liggende i kjøleskapet og ble sure før jeg fikk prøvd dem. Nå er det fortsatt igjen en del av jakta, og det skal vel felles noen okser. Jeg håper jegerne lar ballene sitte på, eller tar vare på dem og leverer dem til meg. Jeg vil bruke dem til mat, sier Omsted Mohn.

Steiker ballene

Charlotte vil gå hardt til verks. Dele ballene i to, legge dem i steikepanna og frese i vei. Deretter kan de havne på brødskiva, som pynt på elgbiffen eller som garnityr til ei god potetsuppe.

– Hva med elgbiff med sprøstekte elgballer? I år skal de til pers, og det handler om å ta sjansen. Jeg håper vi kan få elgballer på menyen på Opaker nå framover, sier Omsted Mohn.

– Jeg synes vi skal ha nok baller til å tørre dette her, sier kokken, som også ser for seg en lokal elgballefestival.

Oppskrift
For de interesserte - her følger en oppskrift:

8 elgballer.

50 g smør.

Salt/pepper.

1 ts hakket/tørket timian.

1 sjalottløk.

Rens ballene og del de i to.

Hakk løk, brun den i smør og tilsett ballene. Stek de møre, cirka to-tre minutter.

Krydre med salt, pepper og timian.

Bruk ballene som forrett. Eller med godt rugbrød eller til potetsuppe.

Les flere saker i Glomdalen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere