(AVISA OSLO): – Angrer? Det er vel heller sånn at jeg aldri har følt jeg har gjort noe viktigere, skriver tv-personlighet Svein Østvik i en SMS til Avisa Oslo mandag.

– [Jeg har] fått masse kjærlighet fra alle som virkelig ønsker en bedre verden og et mer kjærlighetsfullt samfunn! At mange er uenig i min oppfatning, ja det er jo sånn det! Vi har forskjellige ståsteder og drømmen er jo at uenighet kan gå sammen hånd i hånd, fortsetter han.

Lørdag demonstrerte koronaskeptikere foran Stortinget mot myndighetenes håndtering av pandemien. Blant demonstrantene var Svein Østvik som er kjent fra TV3-programmet «Charterfeber».

LES OGSÅ: Dødelig dumskap truer andre

I kjølvannet av Østviks opptreden på demonstrasjonen, har flere rettet kritikk både i mediene og på hans offentlige Facebook-profil. Andre igjen har vist sin støtte og hyller at Østvik «tørr å stå for det han mener».

«Skammelig oppførsel av deg!», skriver en person offentlig på Østviks Facebook-vegg. En annen skriver:

«I dag skuffet du meg og mistet min respekt. Det du var med på i dag er uansvarlig. Snakk med noen som er / har vært syk av Corona eller etterlatte etter de som døde i pandemien, så får du kanskje en annen holdning».

Noen skriver også at de vil avslutte Facebook-vennskapet på grunn av hendelsen.

Mener «restriksjonene oser av skjult agenda».

– Folk har skrevet på Facebook-veggen din at de ønsker å avslutte vennskapet med deg på grunn av din deltakelse og opptreden i demonstrasjonen. Hva tenker du om det?

– At sånn er det med det og utvikle seg som menneske, at noen venner faller fra og nye kommer til! Personlig vekst vekker harme hos dem som forblir stående fast, svarer Østvik.

Om hva hans nåværende holdning er til koronarestriksjonene som er innført av myndighetene, mener Østvik blant annet at «restriksjonene oser av skjult agenda».

LES OGSÅ: Disse bildene får Charter-Hilde til å reagere

– Hva svarer du på kritikken som har kommet fra folk som har opplevd korona tett på kroppen eller som har nære og kjære som er alvorlig syke med korona som mener koronapandemien muligens vil vare lenger på grunn av folk med ditt ståsted som ikke støtter og følger smittevernregler?

Jeg føler sterk medfølelse for alle som blir berørt av alvorlig sykdom slik som korona og andre alvorlige sykdommer! Men det var en klok mann som en gang sa; Skal du løse et lite problem? Ta det med en gang! Skal du løse et stort problem? Ta deg tid, vent og så vil du kunne løse det!

«Charter-Hilde» sjokkert

Hilde Skovdahl (51), også kjent som «Charter-Hilde», er blant dem som har reagert. Hun og Østvik har figurert som frontfigurene til TV-programmet «Charterfeber» på TV3, og har i en årrekke vært TV-kompanjonger.

– Jeg ble sjokkert. Jeg måtte se videosnuttene og bildene flere ganger for å se om det var ham. Jeg kunne ikke skjønne det. Jeg ble lei meg og rasende da jeg skjønte at det var ham, sier Skovdahl til Nettavisen.

På spørsmål om Nordic Entertainment Group (NENT) vurderer å fjerne sine bånd til Svein Østvik etter hans opptreden under demonstrasjonen, svarer Christian Meinseth, programdirektør i Nent:

Sveins Østviks deltagelse i en demonstrasjon er ikke noe vi har en mening om. Svein er ikke ansatt hos oss, og om det blir flere sesonger med Charterfeber eller ikke vil tiden vise.