«Jeg melder meg ut av SV grunnet deres feighet i denne situasjonen vi er i nå. Ingen politikere tørr å vise hva de står for, og det gjør det umulig for meg å fortsette».

Det skrev Svein Østvik i en e-post til Asker SV den 13. april, kun to dager etter han demonstrerte mot regjeringens koronarestriksjoner utenfor Stortinget.

Les mer: Bildene av «Charter-Svein» fikk «Charter-Hilde» til å rase: – Nå skiller vi lag

Lokallagsleder Brit Riise Fredheim bekrefter utmeldelsen til Nettavisen.

Østvik er 4. vara for SV i Asker kommunestyre.

– Han har aldri vært et aktivt medlem, men han sa at SV er partiet i hans hjerte, og det trodde vi på, sier Fredheim, som legger til at Østvik ble kumulert oppover på SV-lista på grunn av personstemmer i 2019-valget.

Les mer: Ap mistet 158 medlemmer etter landsmøtet

Asker SV sier de tar utmeldelsen etterretning, og at de har informert Østvik om at han må stille i kommunestyret dersom han ble bedt. Da som uavhengig representant, dersom han ikke melder seg inn i et annet parti.

Østvik har meldt seg ut av partiet helt frivillig, slik Nettavisen kjenner saken.

– Ønsker å være upolitisk

I en SMS til Nettavisen utdyper Østvik på hvorfor han meldte seg ut av SV.

«Utmeldelsen går på at jeg ønsker å være upolitisk i denne tida vi er i nå for det er samhold og rettferdighet som er viktigst i en så betent tid! ❤️❤️» skriver han.

Han forklarer videre at han er skeptisk til koronatestene:

«Som jeg har sagt så bunner skepsisen og grunnen til at jeg har stått frem mye i bruk av testmetode og savner medisinsk grunnlag for denne testen. Bevisbyrden ligger jo her hos helsemyndighetene!»

Takker for innsatsen

SVs partisekretær Audun Herning sier til Nettavisen at de er uenige med Østvik om smittevern.

– Vi er sterkt uenige med Østvik i spørsmålet om smittevern, men takker for innsatsen ellers. Vi vet at han har et hjerte som brenner for de svakeste i samfunnet, men i denne saken står han langt unna SVs politikk.

– Lei meg og rasende

Svein Østvik skapte rabalder da han deltok på en demonstrasjon mot koronarestriksjonene. Selv hans gode venn og kollega fra Charterfeber, Hilde Skovdahl, gikk krast ut mot Østvik.

– Jeg ble sjokkert. Jeg måtte se videosnuttene og bildene flere ganger for å se om det var ham. Jeg kunne ikke skjønne det. Jeg ble lei meg og rasende da jeg skjønte at det var ham, sier Skovdahl til Nettavisen.