Charterfeber harry-slaktes

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Og det av charterbransjen selv.

(SIDE2:) Årlig er det nesten én million nordmenn som reiser på chartertur. Reiselivsbransjen er nå bekymret for at TV3-serien skal gjøre oss mindre lystne på charterferier.

- Jeg blir trist og lei meg når jeg ser «Charterfeber,» sier informasjonssjef Lena Petersson i Star Tour til VG.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Ikke representativt
Hun mener serien ikke er representativ for hver fjerde nordmanns ferievaner og synes det er trist at en slik serie skal ødelegge ryktet til charterbransjen.

Men informasjonskonsulent Øyvind Rognlien i TV3 stiller seg uforstående til kritikken og tror mange vil kjenne seg igjen i det som foregår i «Charterfeber.»

Heller ikke charterselskapene Ving og Apollo kjenner seg igjen i det TV3 omtaler som god karakteristikk av nordmenn på ferie.

- TV3 har truffet spikeren på hodet med enn klisjé som var en sannhet for mange år siden, sier daglig leder Leo Berbu i Apollo til VG.

Nye fjes
Tirsdag kveld startet den femte sesongen av «Charterfeber.» I denne sesongen blir det en salig blanding av gamle travere som Svein Østvik og bingovertinnene Lisbeth og Nansy. Men vi får også se noen helt nye fjes.

Blant de helt nye deltakerne finner vi de 19 år gamle tvillingjentene Marthe og Chalotte Enge fra Oslo. Jentene har aldri vært på ferie alene.

- Enten så har vi reist med mamma eller så har vi reist med noen venninner som alltid har vært litt sånn mammaer da, så de har tatt vare på alt sammen. Men vi to skrullene her, har aldri vært på ferie sammen før, forteller Chalotte i første episode.

Brøt sammen på TV
Da Svein Østvik skulle fortelle om en spesiell hendelse i forbindelse med farens død i 2004 i programmet Studio 5, begynte tårene å renne.

Les også: Charter-Svein brøt sammen på TV

- Forholdet mellom meg og fatter'n var sånn som jeg tror veldig mange, i hvert fall sønner, har til faren sin. Det var litt distansert og vi hadde en del vanskeligheter. Men jeg synes at på slutten så klarte vi å nærme oss en del ting, forteller Østvik.

Han var i ferd med å forberede seg på en jobb, da moren hans ringte med dødsbudskapet.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag