RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Charterturister måtte vente på passkontrollører - ute, i fem grader og kald vind

MÅTTE VENTE: Da flyet fra Antalya landet natt til i Tromsø natt til søndag, ble passasjerene stående og vente på passkontrolløren i 25 minutter. De som ikke fikk plass måtte stå utenfor. - Det holder ikke, mener Torgrim Rath Olsen, som kom hjem fra en ukes ferie i Tyrkia.
MÅTTE VENTE: Da flyet fra Antalya landet natt til i Tromsø natt til søndag, ble passasjerene stående og vente på passkontrolløren i 25 minutter. De som ikke fikk plass måtte stå utenfor. - Det holder ikke, mener Torgrim Rath Olsen, som kom hjem fra en ukes ferie i Tyrkia. Foto: Torgrim Rath Olsen (Nordlys)
Sist oppdatert:
Tre uker etter at sydenkledde nordlendinger måtte vente på passkontrollørene i tre grader, skjedde det samme igjen. - Vi skal se på rutinene våre, lover lufthavnsjef Jonny Andersen.

- Folk var veldig frusterte. De var slitne, det var kaldt og mange hadde små barn på armen, sier Torgrim Rath Olsen til Nordlys.

Nordlys-fotografen hadde vært en uke i Tyrkia, da han sent lørdag kveld lettet fra Antalya. Seks minutter før rutetiden klokken 03.30 landet Norwegian-flyet på Tromsø lufthavn, skriver Nordlys.

- Men det var ingen passkontrollør da vi landet. De bør sitte der når vi lander, mener Rath Olsen, som sammen med resten av passasjerende ble stående og vente i 25 minutter.

Presset på

I stedet var det bare de første som kom ut av flyet som fikk plass under tak. Resten - mange i sommerklær - ble stående ute i fem grader og kald vind.

- Det er så trange passasjer. Folk presset på bakfra og ba om å få slippe inn med barna sine, forteller Rath Olsen, som understreker at han ikke ønsker å henge ut noen passkontrollører.

- Det står ikke om liv, men det bør være mulig å komme inn i varmen, mener han.

Ikke første gang

Det er ikke første gang det skjer. For tre uker siden skrev Nordlys om passasjerene på det samme charterflyet som kom til stengte dører på Tromsø lufthavn.

- Det holder ikke. Det blir for dumt, er Rath Olsens dom.

- Det som har skjedd, skal ikke skje, og vi beklager. Men det er sjelden vi kommer i en slik situasjon, uttalte lufthavnsjef Jonny Andersen til Nordlys den gang.

Vil se på rutinene

Da Nordlys snakket med Andersen søndag ettermiddag var han ukjent med historien, før han fikk samlet litt informasjon.

- Jeg var ikke til stede da flyet landet, og jeg er heller ikke interessert i å fordele skyld, sier lufthavnsjefen, som videre sier at de har et utmerket forhold til politiet, som utførerer pass- og tollkontroll.

Jonny Andersen vet ikke hvorfor passkontrollørene ikke var på plass da flyet landet.

- Men vi skal se over rutinene, og samtidig se på mulighetene for å slippe folk lengre inn i lokalet. Det er fysiske begrensninger på utenlandsterminalen, sier han.

Les flere saker fra Nordlys.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere