RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Chávez' kiste på parade i Caracas

Sist oppdatert:
Caracas (NTB-AFP): Tusenvis av mennesker fylte gatene i Venezuelas hovedstad Caracas da kisten med avdøde president Hugo Chávez ble kjørt fra et sykehus til en militærskole.

Chávez' mor Elena sto gråtende ved kisten da prosesjonen ble innledet onsdag formiddag. Et orkester spilte nasjonalsangen. Så holdt presten bønn.

Kisten ble drapert i det venezuelanske flagget og plassert på en bil, for så å bli kjørt gjennom gater stappfulle av mennesker. «Chávez, vi elsker deg!» lød ropene fra folkemengden. Mange gråt åpenlyst.

- Jeg er her for å si et siste farvel til min president. Det vil aldri komme noen ny Chávez. Han er den største mannen vårt fedreland har gitt oss, fortalte Jose Gregorio Conde, en 34 år gammel lærer.

Ved kisten gikk også visepresident Nicolás Maduro. Han har ledet Venezuela i Chávez' fravær og er nå ventet å stille som presidentkandidat.

Chávez sa selv før han døde at han ønsket Maduro som sin arvtaker, og blant menneskene som fylte gatene i hovedstaden onsdag, var det mange som følte seg sikre på seier for Maduro i det kommende presidentvalget. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere